MotoGP-kuskin kausi alkoi vuolaalla itkulla, sitten hän kuuli potkuistaan mekaanikolta

Michelinin renkaat eivät sopineet lainkaan katalaanin aggressiiviseen ja myöhäiseen jarruttamiseen perustuvaan ajotyyliin. Kun Espargaro tajusi tämän ja kilpailukyvyttömyytensä Qatarin GP:n lämmittelyssä, hän puhkesi lohduttomaan itkuun.

”Itkin todella paljon Qatarin warmupin jälkeen. En ole koskaan itkenyt MotoGP-tuloksien takia tai kisassa, mutta silloin olin epätoivoinen”, Suzukilla ajanut Espargaro kertoi.

Suzuki alkoikin pian katsella korvaavia kuljettajia, mikä oli espanjalaisesta ihan ymmärrettävää. Häntä oli kohdeltu tallissa kuin kuningasta, mutta viime kauden kuudennen kisan eli Mugellon GP:n alla kunkku revittiin rajulla tavalla alas valtaistuimeltaan.

Kun Espargaro saapui keskiviikkona iltapäivällä rata-alueelle, hänen mekaanikkonsa kertoivat hänelle jymyuutisen:

”Aleix, oletko jo kuullut, mutta meillä oli aamulla kokous, jossa kerrottiin, että Iannone tulee.”

Espargaro huusi ihmeissään, että mitäh?!

”Kyllä, kyllä. Iannone tulee.”

“Mutta keneltä kuulitte?”

“Suzuki piti aamulla kokouksen meidän kaikkien kanssa ja kertoi.”

Espargaro sai siis kuulla mekaanikoltaan, ei tallijohdolta, että seuraavalla kaudella Suzukilla hänet korvaisi Andrea Iannone.

”Se sattui. Se ei mielestäni ollut oikea tapa toimia. Oli ok, että he päätyivät korvaaman minut Iannonella, sillä en ollut tarpeeksi kilpailukykyinen silloin. Mutta että he tekivät minulle niin kesken GP-tapahtuman, ja vielä kertoivat ensin mekaanikoille”, Espargaro ihmetteli työantajansa toimintaa.

Espargaro ajaa ensi kaudella Aprilialla.

Uusin numero