MotoGP-kuski kiukuttelee Yamahalle: ”Voisin tyytyä pienempään palkkaan, kunhan saisin paremman pyörän”

Espargaro on manannut M1-pyöränsä maan rakoon kauden kahdella ensimmäisellä testijaksolla Malesiassa ja Australiassa samalla, kun hänen tiimikaverillaan, Herve Poncharalin johtaman Tech 3:n kanssa sopimuksen omaavalla Bradley Smithillä ei ole ollut pienintäkään pulmaa kaluston kanssa – päinvastoin.

”Yamaha ei ole
pitänyt lupauksiaan”

Espargaro vahvistaa turhautuneena, että katkeruus vain kasvaa, kun hän näkee Smithin hymyilevät kasvot varikkoboxin toisella laidalla.

– Yamaha ei ole pitänyt lupauksiaan. En voi yksinkertaisesti menestyä tällä pyörällä, joka ei sovi alkuunkaan ajotyylilleni.

Espargaro kertoo kokevansa, että Yamaha ei ole halukas auttamaan häntä ongelmissaan.

– Juuri nyt tarvitsisin heiltä apua, mutta en tunne saavani sitä. Ensimmäisenä MotoGP-luokan kautenani he halusivat tuloksia ja annoin heille niitä sijoittumalla rookie-kuljettajana yhteispisteissä kuudenneksi. On totta, että viime kausi ei sujunut osaltani hyvin, mutta toisaalta Yamahakaan ei täyttänyt lukuisia lupauksiaan.

– Olisin voinut käyttää viime kaudella viittä moottoria, mutta sain vain kolme. En saanut myöskään seamless-vaihteistoa, joten kuinka paljon tehtaan tukema kuljettaja minä sitten olen, Espargaro sivaltaa Motorsport.com-sivustolla.

Viime kaudella paljon romua tehneen Espargaron mielestä kyse ei ole Yamahan resursseista, vaan jostain aivan muusta. Rivien välistä on luettavissa, että hän tietää työpaikkansa olevan uhattuna.

– Yamaha maksaa minulle ihan hyvin, mutta on tavallaan tyhmää kilpailla tehtaan statuksella, jos minulle tarjotaan samanlainen pyörä kuin Bradleylle. Joskus toivon, että ansaitsisin vähemmän palkkaa, mutta minulla olisi parempi pyörä, kuittaa Espargaro.

Espargaron unelma paikasta
tehdastiimissä on hiipumassa

Espargaro on kytännyt paikkaa Yamahan tehdastiimistä, mutta näillä näkymin ja varsinkaan näillä purkauksilla tuo unelma ei tule toteutumaan. Yamaha – kuten moni muukin – on iskenyt silmänsä Aki Ajon manageroimaan Maverick Vinalesiin.

Tech 3-tiimin Poncharal on puolestaan kertonut avoimesti olevansa kiinnostunut Alex Rinsin palveluista kaudesta 2017 alkaen.

Rins kilpailee alkavalla kaudella Moto2-luokassa, jonne hallitsevana mestarina lähtee Ajo Motorsportin Johann Zarco. Poncharal on lausunut useaan otteeseen myös Zarcon nimen kautta 2017 kaavaillessaan.

Se lienee kuitenkin pelkkää toiveajattelua, jos ja kun Zarco siirtyy kuninkuusluokkaan edelleen Ajon siipien suojissa – niin, ja Suzukin puikoissa.

Uusin numero