MotoGP-kisat suorina C Morella myös 2018


C Moren moottoriurheilutarjonta on massiivista myös vuonna 2018. MTV on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen MotoGP:n sekä Moto2- ja Moto3-luokkien aika-ajojen ja kilpailujen näyttämisestä suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa cmore.fi sekä C Moren kanavilla.

MotoGP-sesonki paisuu tänä vuonna yhdellä osakilpailulla, joten kisaviikonloppuja on luvassa 19. Kausi käynnistyy Qatarissa 17.-18. maaliskuuta.

– Se tarkoittaa vuoden aikana suoria lähetyksiä 38 päivänä. Kisoissa sattuu ja tapahtuu lähdöstä maaliin, joten ei ihme, että kisatapahtumia televisioidaan yli 200 maahan, toteaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

– Odotamme innolla, että pääsemme entisestään syventämään yhteistyötämme MTV:n kanssa nostattaaksemme lajin suomalaisia elementtejä entistä paremmin esiin – ja samalla tasoittamaan tietä kohti Grand Prix’n järjestämistä Suomessa, toteaa MotoGP:n tv-oikeuksien haltijan Dorna Sportsin toimitusjohtaja Manel Arroyo.

C More on tehnyt jatkosopimuksen myös taitolentosarja Red Bull Air Racen kisojen näyttämisestä suorina lähetyksinä. Siten samassa paketissa on tarjolla viime vuoden tapaan sekä autourheilun (F1, F2, GP3) että ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokat ja mausteena maailman nopein moottoriurheilusarja Red Bull Air Race.

C More näyttää MotoGP:n sekä Moto2- ja Moto3-luokkien aika-ajot ja kilpailut suorina lähetyksinä. Kuva: MTV Urheilu Tiedotus

Kaksipyöräisten selostajakaksikkokin on viime vuodelta tuttu Marko Terva-aho – Matti Kiiveri. Lisäksi asiantuntijana vierailee kauden aikana Kiiverin ohella mahdollisuuksien mukaan myös MotoGP-kuljettaja Mika Kallio.

Villillä kortilla KTM:n testikuljettajana erinomaisesti ajanut Kallio jatkaa ensi kaudellakin testikuljettajan roolissa, mutta villi kortti takaa suomalaiselle näyttöpaikan viiteen kilpailuun toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. Sen sijaan Moto3-luokassa viime vuonna debytoinut 16-vuotias Patrik Pulkkinen jäi täksi kaudeksi ilman MM-sarjan tallipaikkaa.

Moto2- ja Moto3-luokissa Suomea edustaa Aki Ajon johtama talli Red Bull KTM Ajo.

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 Moto2-luokan tuplapodiumjuhliin. Kuva: Ajo Motorsport

Thaimaasta lisähaastetta

Yksi lisäkisaviikonloppu vaatii kuljettajilta entistäkin kovempaa fysiikkaa – etenkin, kun alati kehittyvät pyörät ovat nykyään yhä raskaampia ajaa.

– Lisäksi pääkopan pitää pysyä kunnossa, että täysi keskittyminen säilyy koko kauden läpi. Myös uusi kisapaikka, Thaimaa, on haasteellinen. Malesian kisoista tiedetään, että kun kosteusprosentti on korkea, kilpailun luonne muuttuu aivan erilaiseksi kuin vaikka Euroopassa, Kiiveri huomauttaa.

MotoGP-kaudesta Kiiveri ennakoi jopa poikkeuksellisen tasaista.

– Viime kauden loppu osoitti, että aika monella tiimillä ja merkillä on mahdollisuus taistella kärjessä, vaikka alkukaudesta ei siltä näyttänyt. Marc Marquez hallitsevana mestarina on tietysti vahvoilla, mutta ihan taatusti hänet tullaan haastamaan moneen kertaan kunnolla pitkässä sarjassa.

– Moto2:sta eli väliluokasta puolestaan siirtyi monia nopeita kärkikuskeja MotoGP:hen. Ajo Motorsport pystyi kehittämään KTM:n pyörää hyvin viime kauden aikana, ja tuloksia tuli loppukaudesta.

– Moto3:ssa on tietysti harmi, ettei Patrik ole mukana, ja Ajo Motorsportilla on tässä vain yksi kuljettaja. Mutta kisat tulevat kuitenkin olemaan äärimmäisen mielenkiintoista seurattavaa, koska kyse on erittäin tasaisesta luokasta. Käytännössä kaikki tallit käyttävät Hondaa ja KTM:ää, joten pyörien välillä ei suuria eroja juuri ole.

MotoGP, Moto2 ja Moto3 C Morella (aika-ajot lauantaisin, kisat sunnuntaisin):

Maaliskuu
18.3. Qatar

Huhtikuu
8.4. Argentiina, 22.4. USA

Toukokuu
6.5. Espanja, 20.5. Ranska

Kesäkuu
3.6. Italia, 17.6. Espanja

Heinäkuu
1.7. Alankomaat, 15.7. Saksa

Elokuu
5.8. Tsekki, 12.8. Itävalta, 26.8. Iso-Britannia

Syyskuu
9.9. Italia, 23.9. Espanja

Lokakuu
7.10. Thaimaa, 21.10. Japani, 28.10. Australia

Marraskuu
4.11. Malesia, 18.11. Espanja

Teksti: MTV Urheilu Tiedotus

Uusin numero