MotoGP-kausi alkaa – voiko kukaan voittaa Maverick Vinalesia?

23-vuotias espanjalainen ajaa kolmatta kauttaan kuninkuusluokassa. Viime vuonna hän oli Suzukin sarvissa sarjan neljäs. Yamaha tunnisti lahjakkuuden ja palkkasi nuorukaisen Valentino Rossin tallikaveriksi.

”Minulle jäi sellainen tunne, että pääsin koko ajan paremmin sinuiksi pyörän kanssa, jopa kisavedoissa kaikki tuntui erittäin hyvältä. Voimme kuitenkin parantaa yhä etenkin elektroniikkapuolella, sieltä on otettavissa vielä kymmenyksiä”, Vinales sanoo Superbikeplanet.com-sivustolla.

Kausi alkaa viikonloppuna Qatarin Losailissa.

”Emme ole vielä tämän pyörän limitillä, jos teemme avauskilpailussa asiat samalla tavalla kuin testeissä, taistelemme voitosta. Olen erittäin hyvässä kunnossa, pyörä toimii hienosti ja kokonaispaketti on erinomainen”, Vinales kertoo.

Hallitseva maailmanmestari Marc Marquez pitää Vinalesia pahimpana haastajanaan.

”Maverick on todella kova. Hän saattaa olla tällä kaudella kovin haastajani”, Repsol Hondan tähtikuljettaja arvelee.

Samaa mieltä on Ducatin Andrea Dovizioso, joka oli viime kaudella viides.

”En pystynyt varsinkaan kisavedoissa hänen vauhtiinsa. Maverick oli nopein kaikissa testeissä, eikä hän vielä mielestäni edes ajanut limitillä. Vaikka näemme vasta kilpailussa todellisen tilanteen, hän on varmasti palkintopallilla, varmaa voittoa en vielä hänelle jaa”, italialainen sanoo.

Lajilegenda ja Vinalesin tallikaveri Valentino Rossi oli ihmeissään uuden tallikaverinsa vauhdista.

”Kunpa olisinkin piilotellut vauhtiani testeissä, mutta voin kertoa, etten tehnyt niin. En vain saanut samaa tuntumaa pyörään ja vauhtia kuin Vinales. Minulla oli niin vaikeaa, että voin toivoa vain ihmettä avauskilpailuun.”

Vinalesin ainoana heikkona kohtana voi pitää kokemattomuutta. Hän ajaa nyt kolmatta kauttaan, plakkarissa on vain yksi voitto ja yhteensä neljä podium-paikkaa.

Uusin numero