MotoGP-kauden topit ja flopit

Moottoriurheilusivusto Crash.net listasi kauden 2016 hienoimmat hetket sekä pahimmat virheet.

Top 3 virheet:

Kauden pahin virhe oli, kun Ducatin Andrea Iannone kolaroi itsensä ja tallikaverinsa Andrea Dovizioson ulos kisasta Argentiinan GP:n viime hetkillä ja torppasi samalla molempien palkintopallisijoitukset.

Toiseksi suurin moka oli, kun Valentino Rossin Yamahan moottori hajosi Mugellon radalla. Ennen konerikkoa Rossi taisteli kotikisansa voitosta intohimoisten faniensa edessä.

Kolmanneksi pahimmaksi mokaksi rankattiin jälleen Andrea Iannonen törmäily. Ducati-kuski teki jarrutusvirheen ja pökkäsi Jorge Lorenzon ulos tämän kotiradalla Barcelonassa.

“Uskomatonta, että hän teki jälleen moisen virheen, eikä edes pyytänyt anteeksi”, Lorenzo ihmetteli. Ennen kolaria Lorenzo oli jo tehnyt sopimuksen Ducatin kanssa tulevasta kaudesta.

Iannone kuittasi virheensä voittamalla Itävallan GP:n. Se oli Ducatin ensimmäinen voitto vuoden 2010 jälkeen.

Top 3 huiput:

Kauden topiksi nousi Maverick Vinalesin voitto Silverstonessa. Se oli espanjalaisen MotoGP-uran ensimmäinen ykköstila sekä Suzukin ensimmäinen voitto sitten vuoden 2007, jolloin Chris Vermeulen oli nopein sadekelin kisassa Le Mansissa.

Suzukin edellinen voitto kuivalla radalla oli vuodelta 2000, jolloin Kenny Roberts Jr teki tempun 500-kuutioisissa.

Vinalesin voitto osoitti, että tehdas voi kehittää voittajapyörän jo toisella kaudellaan sarjaan paluun jälkeen.

Kauden toiseksi hienoimmaksi hetkeksi sivusto rankkasi Cal Crutchlowin ykköstilan Brnossa, jossa hän katkaisi brittien 35 vuotta kestäneen voitottoman putken.

Edellinen britin GP-voitto oli Barry Sheenen ykköstila vuonna 1981.

Crutchlow voitti myös Australian GP:n. Se taas oli ensimmäinen yksityistallin ajajan voitto kuivalla radalla sitten vuoden 2006, jolloin Toni Elias oli nopein. Satelliittitallin kuljettajan voitto normaalissa kilpailussa viimeistään osoitti, että uudet tekniset säännöt kavensivat eroja pyörien suorituskyvyssä.

Kauden kolmanneksi sykähdyttävin tapahtuma oli Valentino Rossin voitto Kataloniassa sekä sen jälkeiset tapahtumat.

Espanjalainen Moto2-ajaja Luis Salom oli kaatunut ja kuollut Barcelonan GP:n vapaissa harjoituksissa perjantaina, mikä varjosti koko kisaviikonloppua.

MotoGP:n kilpailu huipentui Rossin ja Marc Marquezin kaksintaisteluun. Sarjan kaksi suurinta tähteä kamppailivat puhtaasti, ja italialainen oli parempi.

Kisan jälkeen kaksikko kätteli ensimmäisen kerran sitten lokakuun 2015 Sepagin kisan, jossa Rossi potkaisi Marquezin radalta.