MotoGP-kaaos myrskyn vuoksi – ehtiikö kaikki ajoissa Austiniin?

Ne kuljettajat ja tiimien henkilöstö, jotka lensivät Houstonin tuntumassa sijaitsevaan Austiniin välittömästi Argentiinan kisan jälkeen sunnuntaina, ovat jo turvallisesti perillä Texasissa.

Se sijaan se mittava osa MotoGP-väestä, joka jäi odottamaan maanantain lentoa, on yhä matkalla kohti Austinia.

Lähellä Termas de Rio Hondo-rataa sijaitseva Tucuman lentokenttä suljettiin sään vuoksi maanantaina ja siinä vaiheessa maahan jäi myös se rahtikone, jonka uumenista löytyy kaikki Moto3-luokan kalusto ja välineistö.

15 tunnin puuduttava
bussimatka Buenos Airesiin

Tucuman tuskailu ja odottelu kesti siksi pitkään, että sinne jumiin jääneet päätettiin kuljettajaa viidellä bussilla Buenos Airesin lentokentälle. Bussimatka kestää 15 tuntia.

Kauden kolmannen MM-osakilpailuviikonlopun on määrä käynnistyä perjantaina klo 17.00 Suomen aikaa Moto3-luokan harjoituksilla. MotoGP-luokan ensimmäinen vapaa harjoitus jyrähtää liikkeelle 55 minuuttia myöhemmin.

Austinin upealla, 5,5 kilometrin mittaisella Circuit of The Americas-radalla (COTA) on ajettu MM-pisteistä kaudesta 2013 lähtien.

Argentiinan GP:n voitto vyöllään Texasiin matkustava Hondan Marc Marquez on voittanut kaikki tähän mennessä COTA:lla ajetut kuninkuusluokan kisat. Hän otti Austinissa myös MotoGP-uransa nykyisistä 25 voitosta sen ensimmäisen vuonna 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=I4ysUPS3_KQ&feature=youtu.be