MotoGP: Joan Mirin paluu epäonnistui – kaksi kisaa jää väliin

Suzukin tehdastiimin Joan Mir yritti Red Bull Ringin loukkaantumisen jälkeen paluuta Aragonissa, mutta totesi FP3:n jälkeen, että loukkaantunut nilkka ei vielä kestä täyspainoista ajamista.

Red Bull Ringin MotoGP-kisan ensimmäisellä kierroksella näyttävän highsiderin tehnyt ja tilanteessa nilkkansa nivelsiteet vaurioittanut Suzukin Joan Mir joutui jättämään San Marinon osakilpailun väliin nilkkaa parannellessaan. Muutama päivä sitten tiedotettiin, että hän tekee paluun tämän viikonlopun Aragonin osakilpailussa. 

Vuoden 2020 MotoGP-luokan maailmanmestari Mir sai lääkäreiltä luvan osallistua Aragonin GP:n perjantaisiin harjoituksiin. Ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa hänen eronsa kärkeen oli kohtuullisen pieni, 0,761 sekuntia, mutta sijoitus vasta 17. FP2:ssa sijoitus tipahti sijalle 21 ja ero kärkeen kasvoi 1,2 sekuntiin. Nilkan kivuista huolimatta Mir osallistui vielä lauantaiaamun FP3:een sijoittuen 18. sijalle 0,771 sekuntia kärjestä. Sen jälkeen hän kuitenkin ilmoitti, että nilkka kipeytyy ajaessa eikä hänen kuntonsa ole niin hyvä kuin hän oletti ennen kisaviikonloppua. Täysmittaisen kisan ajaminen ei vielä nykykunnossa onnistuisi, joten Mir päätti vetäytyä tämän viikonlopun kisasta. Lääkäreidensä kanssa neuvoteltuaan Mir ilmoitti, että hän jättää sekä tämän viikonlopun Aragonin kisan että ensi viikonlopun Japanin kisan väliin, ja tekee paluun vasta Thaimaan osakilpailussa kahden viikon kuluttua. 

Uusin numero