MotoGP: Ducatin tehdastiimissä vain italialaiskuljettajia kaudella 2023

Ducati Lenovo Team on vahvistanut, että Enea Bastianini nousee ensi kaudeksi Ducatin tehdastiimin toiseksi kuljettajaksi.

Ducatin ilmoitus tarkoittaa, että ensi vuonna italialaismerkin tehdastiimin molemmat kuljettajat ovat italialaisia: Francesco Bagnaia ja Enea Bastianini. Ducatin toista tehdaspyörää Bagnaian rinnalla ajaa tänä vuonna australialainen Jack Miller. Jo aikaisemmin on julkistettu, että Miller siirtyy Red Bull KTM Factory Racingiin tämän kauden jälkeen. Millerin ilmoituksen jälkeen on arvuuteltu, nouseeko Ducatin tehdastiimin toiseksi kuljettajaksi Bastianini vai viime vuoden rookie-kuljettajaksi valittu Jorge Martin.

Riminillä Italiassa syntynyt Enea Bastianini on 24-vuotias ja ajaa nyt MotoGP-luokassa toista kauttaan. Viime vuonna hänen tiiminään oli Avintia Esponsorama Racingin Ducati ja tänä vuonna hän ajaa niinikään Ducatia Gresini Racing MotoGP-tiimissä. Bastianini on tällä kaudella yltänyt kolmeen MM-osakilpailuvoittoon ja on MM-pisteissä tällä hetkellä kuudentena 118 pisteellään.

Bastianini ajoi Moto3-luokassa kaudet 2014-2018. Sen jälkeen hän nousi Moto2-luokkaan, jossa voitti maailmanmestaruuden kaudella 2020.

Samalla Pramac Racing on vahvistanut, että sen kuljettajina kaudella 2023 ajavat Jorge Martin ja Johann Zarco.

Uusin numero