MotoGP: Augusto Fernandez GasGasin tehdaskuljettajaksi MotoGP-luokkaan

Mallorcalainen Moto2-luokan kuljettaja Augusto Fernandez nousee ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan ja ajaa GasGas Factory Racing Teamin toista pyörää. 

Suomalainen Moto2- ja Moto3-luokkien tallipäällikkö Aki Ajo saa jälleen yhden sulan lisää hattuunsa, kun hänen suojattinsa nousee jälleen kuninkuusluokka MotoGP:hen ensi kaudeksi. Augusto Fernandez kilpailee tällä kaudella Red Bull KTM Ajon tiimissä Moto2-luokassa ja johtaa MM-sarjaa Aragonin osakilpailuun lähdettäessä. Maailmanmestaruus ei missään nimessä silti ole vielä Fernandezin taskussa, sillä piste-ero Ai Oguraan on vain neljä pistettä kun ajamatta on vielä kuusi MM-osakilpailua.

Fernandezin paineita kuitenkin helpottaa loppukaudeksi se, että nyt on varmistunut että ensi kaudella häntä odottaa KTM:n kuljettaja-akatemian viimeinen porras eli MotoGP-luokka. Hän kilpailee ensi kaudella uudessa GasGas Factory Racing Teamissa yhdessä Pol Espargaron kanssa. Espargarosta Fernandez saa tallikaverin, jolla alkaa jo kymmenes kausi MotoGP-luokassa ja jolla on kokemusta niin Yamahan, KTM:n kuin Hondankin ajamisesta, joten parempaa mentoria Fernandez tuskin voisi edes kuvitella saavansa. 

Augusto Fernandez on ajanut tällä kaudella jo neljästi MM-osakilpailuvoittoon Moto2-luokassa, ja hän luonnollisesti toivoo voittavansa Ajon tallille jälleen yhden kuljettajien maailmanmestaruuden lisää. 

Ensi viikolla 24 vuotta täyttävä Fernandez nousi Moto2-luokkaan Speed Up -tiimiin jo kaudella 2017 korvaten Alex Bassanin ja ajaen 13 MM-osakilpailua. Tulos oli vielä silloin vaatimaton, sillä kauden aikana hän keräsi vain kuusi MM-pistettä. Kaudella 2019 hän oli MM-loppupisteissä viides 207 pisteellään, mutta seuraavana kautena tulokset olivat selvästi vaatimattomampia, kunnes taas kaudella 2021 hän nousi MM-loppupisteissä viidenneksi. Täksi kaudeksi hän siirtyi Aki Ajon johtamaan tiimiin, ja muutos teki hyvää Fernandezille, joka kauden aikana puhkesi kukkaan kuljettajana. Kun edellisen viiden kauden aikana hän otti yhteensä kolme MM-osakilpailuvoittoa, niin tänä vuonna niitä on tullut neljä lisää. 

Uusin numero