MotoGP Aragon: Bastianini katkaisi Bagnaian voittoputken

Aragonin MotoGP-luokan kisan voittotaistelu käytiin Ducati-kuljettajien Enea Bastianinin ja Francesco Bagnaian välillä. Yllättäjäksi nousi KTM:n Brad Binder.

Viidettä peräkkäistä MotoGP-luokan voittoaan tavoitellut Ducatin tehdaskuljettaja Francesco Bagnaia joutui tyytymään kilpailun kakkossijaan, kun Gresinin Enea Bastianini ajoi voittoon. Kakkossija nosti Bagnaian kuitenkin 20 pistettä lähemmäs MM-kärkeä, sillä pistetaulukon kärkimies Fabio Quartararo kolaroi itsensä katsomoon jo ensimmäisellä kierroksella. 

Ducatit olivat miehittäneet koko eturivin, ja lähdön otti parhaiten paalulta startannut Pecco Bagnaia. Ruudusta 13 startannut Marc Marquez otti tavoilleen uskollisena loistavan startin ja nousi jo 6-7 sijalle ensimmäisessä mutkassa. Marquezin perä kuitenkin lipsahti ja vauhti hidastui samalla sen verran, että perässä ajanut Fabio Quartararo ei pystynyt väistämään vaan törmäsi Marquezin takarenkaaseen ja kaatui. Quartararo käveli hetken puhalleltuaan taas jo varikolla, joten ainakaan suuria vaurioita ei ranskalainen kaatumisessa saanut. 

Marquezin vauhdin hidastuminen teknisen ongelman takia johti vielä toiseenkin kolarointiin, kun LCR Honda Idemitsun Takaaki Nakagami törmäsi Marqueziin ja kaatui. Japanilaisella oli mukana jo onneakin, että kukaan takaa tulleista kilpakumppaneista ei törmännyt häneen. Marquezilla alkoi takarengas savuta katteen osien hangatessa renkaaseen ja espanjalainen oli pakotettu ajamaan varikolle ja hänen paluukilpailunsa oli sitten siinä.

Kilpailu eteni Bagnaian ajaessa kärjessä ja Bastianinin hiillostaessa takana. Seuraavan kolmen pyörän ryhmän muodostivat Ducatin Jack Miller, Marquezin tavoin upean startin ottanut KTM:n Brad Binder sekä Aprilian Aleix Espargaro. Miller tiputettiin ryhmän hännille viidenneksi.

Bastianini nousi hetkeksi kärkeen, mutta vain tehdäkseen pian jarruvirheen jolloin Bagnaia kuittasi uudelleen kärkeen. Kaksi kierrosta ennen maalia Aleix Espargaro ohitti Brad Binderin ja nousi kolmospaikalle. Kärkikaksikko eteni loppukierroksilla 0,2 sekunnin erolla toisistaan. Kierros ennen maalia Bastianini teki ratkaisunsa ja ohitti tiukassa paikassa mutta rehdisti Bagnaian. 

Maaliin tultiin järjestyksessä Enea Bastianini, Francesco Bagnaia, Aleix Espargaro, Brad Binder ja Jack Miller. Ducati ei siis antanut tallimääräystä tai ainakaan Bastianini ei sitä noudattanut, ja näin Bagnaia kavensi MM-pisteissä Quartararon etumatkaa 10 pisteeseen, voitolla eroa olisi jäänyt enää vain viisi pistettä. Aleix Espargaron kolmossija nosti hänet vain 17 pisteen päähän Quartararosta. 

MM-sarjasta on jäljellä viisi osakilpailua. Seuraava ajetaan jo viikon kuluttua Japanissa.

Uusin numero