MotoE -sähköpyörien kilpailukalenteri kaudelle 2019 on julkaistu

Ensimmäinen kilpailu on Espanjan Jerezissä toukokuun alussa. Toukokuussa on myös sarjan toinen kilpailu Ranskan Le Mansissa.

Heinäkuussa MotoE-kilpurit kamppailevat voitosta Saksan Sachsenringillä, jonka jälkeen näyttämönä on Red Bull Ring Itävallan Spielbergissä. Sarja päättyy syyskuussa Italian Misanossa.

Dornan suunnitelman mukaan MotoE-kilpailut pidetään sunnuntaisin aamupäivällä MotoGP-luokan lämmittelyajon jälkeen. Kilpailun kesto tulee olemaan 7-10 kierrosta radan pituudesta riippuen.

Sarjaan on hyväksytty 18 pyörää, joita ajattavat MotoGP-luokan viisi satelliittitallia ja Aprilian tehdastallia hoitava Gresini. Heillä on jokaisella kaksi ajopaikkaa. Lisäksi kuusi pyörää on Moto2-tiimeillä, joihin kuuluu myös Ajo Motorsport.

Kuljettajia ei ole vielä julkistettu, mutta MotoE:hen on vahvasti ehdolla Aprilian tuleva testikuljettaja Bradley Smith.

MotoE-luokan testit aloitetaan Jerezissä 23.-25. marraskuuta. Samalla radalla jatketaan ensi vuonna 13.-15. maaliskuuta ja kolmas testirupeama on 23.-25. huhtikuuta.

MotoE kilpailukalenteri 2019
5. toukokuuta                     Jerez
19. toukokuuta                   Le Mans
7. heinäkuuta                     Sachsenring
11. elokuuta                       Spielberg
15. syyskuuta                     Misano

 

Uusin numero