MotoE- ja Moto2-luokissa urakoivan Niki Tuulen kausi alkuun Estorilissa

Niki Tuulen kevätkausi on muiden urheilijoiden tapaan ollut todella poikkeuksellinen. Alkukauden kisat peruttiin pandemian vuoksi ja pitkään odoteltiin, mitä tuleman pitää. Nyt on kisakalenterit vihdoin julkistettu ja sarjat saadaan käyntiin. Niki ajaa tällä kaudella Moto2 EM-sarjan ja MotoGP:n yhteydessä ajettavan MotoE-sarjan viimevuotiseen tapaan.

Pääosin Espanjassa ajettava Moto2 EM-sarjan kisakausi alkaa 7.7. Estorilista ja jatkuu jo 13.7. Portimaossa. Molemmissa kilpailuissa ajetaan kaksi kisastarttia. Poikkeuksellisesti kisataan arkena ja ilman yleisöä. Sarja käsittää kahdeksan osakilpailua ja yksitoista kisastarttia. Viimeinen osakilpailu on marraskuun alussa Valenciassa.

MotoE-kausi starttaa 15.7. testeillä Jerezissä ja jatkuu 19.7. ja 26.7. samalla radalla ajettavilla kilpailuilla. Viimeinen osakilpailu on 13.10. Le Mansissa. Sarjassa on viisi osakilpailua ja 7 kisastarttia.

Tuuli on pitänyt ajotuntumaa yllä kotimaan radoilla lainakalustolla ja testaa Moto2-pyörää Portugalissa kolmen päivän ajan ennen kauden aloitusta. Aikaa on kulunut enemmän polkupyörän selässä ja viimekesäisestä loukkaantumisesta huolimatta, kunto on nyt mainio ja kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa. Testipäivät ovat rajoitusten takia jääneet tietysti vähiin, mutta radat ja kalusto ovat entuudestaan tuttuja, joten kärkisijoituksia tietysti taas tavoitellaan.

***

Kilpailukalenterit:

Moto2 EM-sarja Moto2 EM-kalenteri

MotoE-luokka MotoE-kalenteri

Uusin numero