Motocrossin SM-pisteistä tiukkaa ja juhlavaa taistelua Alavudella

Alavuden Murronnevan  hieno rata tarjoaa loistavat puitteet kaksipäiväisille SM-kilpailuille, joista tapahtumia ei tule puuttumaan.

Lauantaina SM-pisteistä kisaavat sivuvaunut (MX SV) ja mönkijät (MX ATV). Lisäksi ajetaan motocrossin MXJ Suomen Cup ja kansallinen veteraanien kilpailuluokka.

Sunnuntaina vuorossa ovat Motonet SM-motocrossluokat MX1, MX2 ja MX C/A.

Tällä kaudella on joka luokassa nähty erittäin kovatasoisia kamppailuja kärkisijoista. Kisa tulee jatkumaan tiukkana suuret korkeuserot omaavalla, raskaalla ja vaativalla Murronnevan hiekkaradalla.

Rata tulee varmasti laittamaan sekä kuljettajat että kaluston koville yhteensä kuudessa sunnuntaina ajettavassa SM-erässä.

Kaikki kauden aikasemmat kilpaerät ovat jo tarjonneet hienoa motocrossviihdettä ja ennakkoasetelmat tulevaan Alavuden kilpailuun ovat jännittävät. Kaikissa kolmessa kilpaluokassa taso on erittäin kova ja mies miestä -vastaan taistelut eivät jätä ketään kylmäksi.

Pääluokan MX1 terävimmässä kärjessä  on odotettavissa vahvoja esityksiä. Henric Stigell, Joni Roos, Ludvig Söderberg, Valtteri Malin ja Harri Yli-Villamo voivat jokainen voittaa Alavuden raskaalla hiekalla.

Luokassa MX2 on tilanne vieläkin tiukempi, koko viiden kuljettajan kärki on tiiviissä nipussa.

Sarjaa johtava Miro Sihvonen ei pääse osallistumaan Alavudelle ulkomailla ajettavan junioreiden MM-kisan päällekkäisyyden vuoksi, joten Aki Mannien, Juuso Matikainen, Waltteri Koskinen sekä Jere Haavisto tulevat kuromaan pistejohtoa kiinni ja ovat varmasti jokainen valmiita podiumille.

Myös luokassa MX C/A tiukka taistelu jatkuu. Kevin Ragnell johtaa sarjaa, Emil Weckman on toisena ja Joonas Näppi kolmantena.

Takana väijyvät Pyry Juupaluoma, Mauno Nieminen sekä edellisessä kisassa voittanut Tatu Junnola. MX C/A:n kisaerissä on odotettavissa todella kovaa taistoa kilpailun voitosta.

2015 Motonet SM-motocrossin Suomen mestarit lähtevät kauden päätyttyä palkintomatkalle Amerikkaan. Tällä hetkellä tässä erikoispalkinnossa ovat tiukimmin kiinni sarjajohtajat Henric Stigell (MX 1), Miro Sihvonen (MX 2) ja Kevin Ragnell (MX C/A).

SM-Motocross -viikonlopun kilpailuerät alkavat kello 12 Murronnevan motocrossradalla osoitteessa Risujoentie 177. Liput tapahtumaan 10 eur, alle 12-v. Ilmaiseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=M1wNWHCb6Jk&feature=youtu.be
 

Uusin numero