Motocrossin MM-osakilpailulla on suuri merkitys Hyvinkäälle

Hyvinkään kaupunki on tiiviisti tukemassa Suomessa ensi kertaa järjestettävää motocrossin kovatasoisinta MM-osakilpailua. Kaupunginjohto suhtautuu kuitenkin projektiin realistisesti. Edessä tulee olemaan erittäin suuri urakka.

– Totta kai me mietimme, että miten tämän kokoinen paikkakunta siitä kaikesta selviää, mutta kun moottorikerhon kaverit näkivät, että kyllä tästä pystytään selviämään, niin kaupunkikin sitten mielellään mukaan lähti, kaupunginjohtaja Raimo Lahti toteaa.

Tänä vuonna yhtä aikaa MM-osakilpailun kanssa järjestetään Hyvinkäällä myös asuntomessut sekä pesäpallon Itä-Länsi-ottelu.

Hotellit tulevat olemaan täynnä, mutta etenkin asuntomessujen odotetaan olevan hyödyllinen motocrosskilpailujen kannalta, sillä pariskunnat pääsevät näin helposti vierailemaan molempia kiinnostavissa tapahtumissa.

– Itse näkisin kolme asiaa, miksi kaupunki haluaa olla MM-kisoissa mukana. Ensimmäiseksi tästä tulee toivottavasti vuosittainen juttu, jolloin nämä muut päällekkäiset tapahtumat poistuvat jatkossa ja saadaan kesään yksi merkittävä tapahtuma paikkakunnalle. Toiseksi Hyvinkään Moottorikerhon pyyteetön työ ja heidän junioritoimintansa on tärkeää. Ja kolmanneksi Antti Pyrhönen on aina eri yhteyksissä kovasti tuonut maailmalla Hyvinkäätä positiivisesti esiin, Lahti viittaa kotikaupungin kasvattiin, joka pääsee nyt tallipäällikön roolissa tuomaan Kimi Räikkösen omistaman Ice1Racing-tiimin Suomeen.

Taloudellinen hyöty merkittävä

Tänä vuonna MM-osakilpailun suoraa taloudellista merkitystä kaupungille on vaikea nähdä päällekkäisten tapahtumien takia, mutta kaiken kaikkiaan luvassa on todennäköisesti merkittävä tulonlähde.

– Toki se tuo lisää eloa niin hotelleihin, kauppoihin kuin ravintolaelämällekin. Jos tästä saadaan vuosittainen tapahtuma ja kisavieraita on 8 000 jopa enemmänkin, niin kyllä äkkiä puhutaan sadoista tuhansista euroista, Lahti toteaa.

Myös kaupungin sivistyslautakunta on vahvasti mukana MM-kilpailuissa.

– Totta kai jatkoa kilpailulle toivomme puolin ja toisin. Nuorempana tuli seurattua ja ihasteltua Heikki Mikkolan ajoa ja toivottavasti nyt tulee historiallinen käänne. Me kun arvostamme juniorityötä ja tällä kilpailulla on varmasti suuri merkitys myös nuorille kuskinaluille, sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen toivoo.

Kisajärjestelyt käyvät kuumana

Historian ensimmäiseen Suomessa järjestettävään MX1- ja MX2-luokkien MM-osakilpailuun on aikaa nyt vähän yli kaksi viikkoa, joten järjestelytoimet käyvät kiivaina.

– Rata-alue on nyt hyvässä muodossa, nurmikoita on istutettu ja aluetta tehty edustavaksi. Vielä kuitenkin pitäätyöskennellä lupa-asioiden ja niiden tuomien määritysten kanssa. Myös tietoliikenneyhteydet ovat merkittävässä roolissa tänä päivänä ja niistä neuvotellaan parhaillaan, kilpailunjohtaja Tapio Kiivanen kertoo.

Noin kaksi viikkoa ennen H-hetkeä alkaa varikko-alueen aitaus sekä työskentely rakenteiden kanssa. Kisakylä tullaanrakentamaan kilpailuviikolla.

– Siinä tulee olemaan aikamoinen hässäkkä, kun samaan aikaan saapuvat sarjan promoottorin Youthstreamin väki, tiimit, lehdistö ja niin edespäin. Kaikki on saatava pystyyn perjantaiaamuun mennessä, jolloin alkaa tekninen katsastus ja siitä se kisaviikonloppu lähtee sitten liikkeelle, Kiivanen selventää.

Ensi viikonlopuksi MM-sirkus siirtyy Ruotsin Uddevallaan, jonka osallistujalistan Youthstream julkaisi vasta viime viikonloppuna. Odotettavissa on siis, että myös Suomen osakilpailussa ajavat julkistetaan niinikään viikkoa ennen koitosta.
 

Uusin numero