Motocrossin MM-osakilpailu tuo Suomelle hulppean näkyvyyden

Heinäkuussa Suomessa tullaan näkemään maailman kovatasoisinta motocrossia, kun sarjan promoottori Youthstream tuo MM-sirkuksensa Hyvinkäälle.

MM-sarjan MX1- ja MX2-luokkien osakilpailu on harvinaista herkkua Suomessa, sillä vastaavaa tapahtumaa ei ole maassamme nähty sitten 1990-luvun.

Hyvinkäällä tullaankin näkemään moottoripyöräurheilun varsinaista kermaa. Youthstream saapuu paikalle 150 henkilön ja kahdeksan rekan voimin, Kansainvälinen Moottoriliitto FIM lähettää kilpailuun 20 hengen delegaation ja tehdastiimitkin koostuvat 240 henkilöstä ja 30 rekasta.

Lisäksi viikonloppuna Hyvinkään moottorikerholle työskentelevien vapaaehtoisten määrä nousee jopa 300 henkeen.

Tapahtumalla on myös suuri PR-arvo Suomelle, sillä kilpailu lähetetään suorana 50:een ja jälkilähetyksenä 70 maahan. Kaiken kaikkiaan Suomen osakilpailun pääsee todistamaan noin 55 miljoona katsojaa.

Viime vuonna MX1- ja MX2-luokkien taistoa seurasi television välityksellä yhteensä 1 027 328 547 ihmistä.

MM-sarjan kovimmat luokat MX1 ja MX2 ovat keränneet paikan päälle kymmenien tuhansien yleisön. Viime viikonlopun Ranskan osakilpailua todisti jopa 39 000 katsojaa, joten Suomen ensimmäiseen osakilpailuunkin uskalletaan odottaa lähes 10 000 ihmistä.

Cairoli ensi kertaa Suomeen

Hyvinkään Vauhtikeskuksen radalla kohtaavat muun muassa lajin kuusinkertainen maailmanmestari, ensimmäistä kertaa Suomessa kisaava Italian Tony Cairoli, viime vuoden MX2-luokan hollantilainen maailmanmestari Hollannin Jeffrey Herlings, sekä Belgiasta tuleva moninkertainen MM-mitalisti Clement Desalle.

Kovimpina suomalaishaastajina tullaan näkemään MX2-luokassa kisaava Harri Kullas, MX1-luokkaan belgialaiseen 24MX Honda -motocrosstiimiin siirtynyt Santtu Tiainen, MX3-luokkaa kiertävä Ludde Söderberg, sekä SM-sarjaa johtava Toni Eriksson.

Suomalaiskatseet kohdistuvat myös Kimi Räikkösen omistamaan Ice1Racing-tiimiin, jonka tallipäällikkö Antti Pyrhönen pääsee tuomaan nyt kuljettajansa Xavier Boogin ja Rui Gonçalvesin taistelemaan kotimaisemiinsa.

Suomilegendoja Hyvinkäälle

Erityislaatuinen kilpailu tulee houkuttelemaan Hyvinkäälle myös suomalaisia motocrosslegendoja.

Muun muassa lajin nelinkertainen maailmanmestari Heikki Mikkola ja kaksinkertainen maailmanmestari Pekka Vehkonen ovat jo ilmaisseet tukensa tapahtumalle ja kaksikko odottaa innoissaan pääsevänsä kannustamaan suomalaisajajia.

GP-sirkus tuo mukanaan maahamme myös isä ja poika legendat Harry ja Stefan Evertsin, jotka ovat saavuttaneet yhteensä huimat 14 maailmanmestaruutta.
 

Uusin numero