Motocrossin MM- ja EM-kilpailut ajettiin Portugalissa

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin Gautier Paulin oli neljäs sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa. Ranskalaiskuljettaja ei kuitenkaan päässyt starttaamaan sunnuntain toiseen kilpailulähtöön. Räikkösen tiimin brittikuljettaja Max Anstie joutui jättämään Espanjan osakilpailussa sattuneen loukkaantumisen takia Portugalin kilpailuviikonlopun väliin. Paulin jatkaa kuitenkin MM-sarjan pisteissä viidentenä. Anstie on pisteissä sijalla 18.

Portugalissa on mukana myös EM-luokka EMX250, jossa ajoi sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Miro Sihvonen. Miehen loukkaantumisesta johtunut monen kuukauden ajotauko näkyi kauden avauksessa Espanjassa, missä toinen suomalaiskuljettaja Jere Haavisto joutui niin ikään loukkaantumisen vuoksi jättämään kautensa kesken. Sihvoselle ei jäänyt paljoa käteen Portugalistakaan, kun mies joutui keskeyttämään viikonlopun molemmat kilpailulähdöt.

– Eilen ensimmäisessä erässä kolaroin harmillisesti heti lähdössä ja jouduin starttaamaan viimeisenä. Nousin siitä 22. sijalle vain kahden sekunnin päähän pistesijasta, kertasi Sihvonen.

Sunnuntain kilpailulähtö jäi puolestaan Sihvoselta kesken, kun mies oli loukannut sen verta pahasti polvensa, ettei kyennyt jatkamaan kilpailua loppuun saakka.

Seuraava motocrossin MM- ja EM-osakilpailu ajetaan Orlyonokissa Venäjällä vappupäivänä 1. toukokuuta.

Uusin numero