Motocrossin lajiryhmältä esitys kilpailuformaateista

– SM-luokat ovat vuonna 2016 samat kuin vuonna 2015: MX1, MX2, MXC/A, MXATV, MXSV. SM-osakilpailuissa MX1- ja MX2-luokat vuorottelevat ajojärjestystä siten, että luokat ajavat vuoroittain ensimmäisenä ja kolmantena. MXC/A ajaa toisena luokkana. Kilpailuissa käytetään ns. non-stop-aikataulua koko päivän ajan (harjoitukset, aika-ajo, kilpaerät), jolloin ensimmäisen erän ja luokan lähtöaika ilmoitetaan ja muut luokat lähtevät ajoonsa mahdollisimman nopeasti edellisen ryhmän ajon päätyttyä. Harjoitusten / aika-ajojen ja ensimmäisten erien välissä pidetään selkeä tauko, mutta kaikki erät ajetaan ilman taukoa. Näin viimeisen ensimmäisen erän ja ensimmäisen toisen erän välissä ei ole taukoa.

– SM-sarjoissa (MX1, MX2, MXC/A) järjestetään kuusi osakilpailua. Kaudella 2015 osakilpailuja oli kahdeksan. SM-päivä on sunnuntai eikä siihen saa ottaa muita luokkia.

– Suomen Cup -luokat ovat vuonna 2016 samat kuin vuonna 2015: MXJ ja MXV (MXV35, MXV45, MXV55), MXATV35. Suomen Cup -luokat MXJ ja MXV kilpailevat SM-osakilpailujen viikonloppuna lauantaina. Kilpailuissa käytetään ns. non-stop-aikataulua koko päivän ajan SM-luokkien tapaan (harjoitukset, aika-ajo, kilpaerät).

– MXC-luokat ovat vuonna 2016 samat kuin vuonna 2015: MXC/C, MXC/B, MXC/A. MXC/C- ja MXC/B-luokissa on jatkossa pakko nousta ylempään luokkaan (luokittelu), kun ajaja on kerännyt 40 nousupistettä. Kaudella 2015 raja oli 30 pistettä eikä nousu ollut pakollinen kesken kaudella.

– MX-liigassa järjestetään kuusi osakilpailua. Kaudella 2015 osakilpailuja oli kahdeksan. Lauantain (junioripäivä) kilpaluokat ovat MX65, MXC/C ja MXC/B, mutta vain MX65-luokalle lasketaan sarjapisteitä, muille ei, vaan niille kyseessä on nousupistekilpailu. Lauantaihin ei saa ottaa muita luokkia. Sunnuntain kilpaluokat ovat MXD, MXB ja MX125. Päivään saa ottaa muita luokkia. Naisten MXD-luokka ajaa omana ryhmänään eikä luokan kanssa saa ajattaa muita luokkia.

– MX-liigan yksi osakilpailu on merkitty ns. Pohjoisen Kierroksen yhteyteen. Kilpailun järjestämisen edellytys on, että pohjoisessa järjestetään myös arkipäivän sekä toisenkin viikonlopun kansallinen kilpailu. Mikäli Pohjoisen Kierros ei toteudu, ei MX-liigan osakilpailua järjestetä pohjoisessa, vaan sille etsitään uusi järjestäjä ja mahdollisesti päivämäärä.

– MXSV-luokalle (sivuvaunut) järjestetään neljä SM-osakilpailua. Jos kerhot eivät hae osakilpailuja alustavan kilpailukalenterin julkistamisen jälkeen, määräaikaan mennessä, lajiryhmä sijoittaa osakilpailut neljän kilpailun yhteyteen. Ilmoittautumismaksu parilta on osakilpailukohtaisesti yhteensä 95 euroa.

Lajiryhmä haluaa useampia yksittäisiä kansallisia kilpailuja, joten kilpailukalenterissa on kaudella 2016 enemmän SM- ja Suomen Cup -osakilpailuista sekä MX-liigasta vapaita viikonloppuja.  Seurat voivat hakea kilpailuja myöhemmin tällä viikolla julkaistavan kalenterin ja sen mukana tulevan hakuohjeen mukaisesti.
 

Uusin numero