Motocrossin lajiryhmä toivoo tarkempaa raportointia kilpailuista

Motocrossin lajiryhmä on jälleen tutustunut kilpailujen pakollisiin valvojaraportteihin, joiden kirjaamiseen toivotaan tarkkuutta. Tällä hetkellä raporttien sanallinen osio kilpailuista on pääsääntöisesti liian suppea.

Usea lajiryhmän jäsen on ollut seuraamassa kilpailuja ja on sitä kautta erityisen tietoinen tapahtumista, joista olisi ollut syytä kirjata myös raporttiin.

Kilpailunjärjestäjien toivotaankin kirjaavan tarkemmin kilpailunkulkuun liittyviä asioita. Onnistuneet asiat kertovat siitä, mitkä seikat voi olla hyvä kopioida muihinkin kilpailuihin.

Sääntörikkomukset ja niistä seuranneet puhuttelut, varoitukset ja rangaistukset luovat puolestaan kuvaa siitä, minkälaisten asioiden noudattamista voidaan jatkossa painottaa tarkemmin.

Tähän liittyen kilpailunjärjestäjiltä edellytetään tiukempaa otetta kuljettajille jaettaviin rangaistuksiin selkeissä sääntörikkomuksissa. Kyse on oikeudenmukaisuudesta sekä turvallisuudesta.

Lajin turvallisuuden parantamiseksi lajiryhmä pyytää tarkempia selvityksiä loukkaantumistilanteista. Valvojaraporttiin tulee kirjata loukkaantumisten määrien lisäksi syyt loukkaantumiseen / kaatumiseen, radan kohta, tapahtumatilanne (harjoitus / kilpailu, yksin ajo / kamppailutilanne) ja vamman laatu. Ratakarttaan tulee merkitä loukkaantumisen tapahtumapaikka.

Lajiryhmä käsitteli tämän viikon kokouksessaan myös muun muassa ajajaluokituksia, rangaistuksia, vakavia onnettomuuksia ja loukkaantumisia syineen, kilpailujen lisämääräyksiä, ratatarkastuksia, tulevia kilpailuja, kilpailukalenterin muutoksia (peruttu Tuusulan MK 1.8.2015), tiedottamista ja promoottoritoimintaa.

Pääasiassa kilpailutoiminta on ollut mallikasta niin järjestäjien kuin kuljettajien osalta.

Lajiryhmä pohti jo myös ensi kauden kilpailuformaatteja. Tavoitteena on saada aikaan viihdyttäviä kilpailuviikonloppuja, joissa huomioidaan niin kuljettajat, kilpailunjärjestäjät kuin yleisö. Muutamat luokat ovat kilpailunjärjestäjien kannalta haastavia pienen osallistujamäärän ja sitä kautta vähäisen ilmoittautumistulon takia.

Kilpailuformaattien kanssa samaan aihepiiriin kuului ensi kauden kilpailukalenteri sekä sen mahdollisimman aikainen julkistaminen syksyllä.

 

Uusin numero