Motocrossin junioreiden menestysehdokas Hindersson sivussa kauden avauksesta

Kasimir Hinderssonin oli määrä käynnistää motocrossin kotimainen arvokilpailukautensa tänä viikonloppuna Karkkilassa, mutta lohjalainen joutuu jättämään ajamisen väliin Iso-Britannian mestaruussarjassa tapahtuneen loukkaantumisensa takia. 14-vuotias Hindersson lukeutui junioreiden Suomen Cupin menestysehdokkaisiin.

Hindersson ei saanut viime kaudella osallistua junioreiden Suomen Cupiin liian nuoren ikänsä takia, mutta tänä vuonna hän olisi päässyt mukaan kyseisen MXJ-luokan sarjaan. Vielä menneellä kaudella luokan ikäraja oli 14-20 vuotta, mutta tälle kaudelle alaikärajaa laskettiin 13 vuoteen. Hindersson täytti 14 vuotta tammikuussa, joten hän olisi päässyt taistelemaan Suomen Cup -menestyksestä myös vanhan säännön mukaan. Hindersson kuittasi viime vuonna kuitenkin ensimmäisellä niin sanottujen aikuisten kokoluokan pyörien kaudellaan alaikärajaltaan 13-vuotiaiden ja 125-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien MX125-luokan kansallisen MX-liigan pronssia.

Kuluvalle kaudelle Hindersson allekirjoitti ajajasopimuksen isobritannialaisen Moto X Change -tiimin kanssa kilpaillakseen saarivaltion mestaruussarjassa. Hindersson avasi kautensa 125-kuutioisten pyörien luokassa erinomaisesti voittamalla ensimmäisen osakilpailun eräsijoilla kolme, yksi ja yksi. Toisen osakilpailun ensimmäisessä erässä hän puolestaan kaatui ohitusyrityksessä noususta kolmanneksi. Hindersson laskeutui maahan vasen olkapää edelle, jolloin olkapään alueelle tuli luunmurtuma. Hän kävi leikkauksessa lähes välittömästi kilpailun jälkeen, eli parisen viikkoa sitten. Ensi viikon röntgenkuvauksessa selviää, miten katkennut luu on lähtenyt luutumaan. Näillä näkymin Hinderssonilla on edessään vielä 2-3 viikon sairausloma ja ajamaan hän päässee 3-4 viikon kuluttua. Lohjan Seudun Moottorikerhon edustaja joutuu jättämään väliin Karkkilassa lauantaina ajettavan MX125-luokan ja sunnuntaina vuorossa olevan MXJ-luokan Suomen Cup -avaukset.

– En ole aiemmin loukkaantunut, mutta huomasin heti kaaduttuani, että jotain taisi hajota. Harmittaa tietenkin, että näin kävi. Minulla on ollut hyvä vauhti ja olen kehittynyt viime vuodesta. Olen myös päässyt hyvin sisään GasGas-pyörääni ja brittitiimiin. Brittien sarjan avauskin meni nappiin, Hindersson kertoo.

Hinderssonin onneksi, hänen tietojensa mukaan Iso-Britannian mestaruussarjan kaksi seuraavaa osakilpailua on peruttu. Jäljellä on enää viimeinen osakilpailu, joten juniorilla on edelleen mahdollisuudet hyvään loppusijoitukseen.

Hinderssonin päätavoite on Euroopan mestaruussarjassa, minkä on määrä käynnistyä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Iso-Britanniassa. Kaikkia MX125- ja MXJ-luokan Suomen Cup -osakilpailuja Team Motopalvelun väreissä ja Motorenkaan tukemana Suomessa kilpaileva Hindersson ei olisi missään tapauksessa pystynyt ajamaan EM-sarjan osakilpailujen ja kansainvälisten kiireidensä takia. Hindersson osallistuu Ruotsin ja Suomen EM-osakilpailuihin orimattilalaisen Motopalvelun kalustolla ja Motorenkaan Mitas-renkaiden vauhdittamana elokuussa.

Karkkilassa järjestetään lauantaina MX125-luokan Suomen Cupin lisäksi naisten ja veteraaniluokkien Suomen Cup -avaus sekä ATV-luokan SM-sarjan ja veteraanien Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu. Sunnuntaina starttaavat kotimaisen motocrossin pääluokkien, MX1- ja MX2-luokkien, SM-sarjat. Radalla ovat myös alle 15-vuotiaat MXC/A-luokkalaiset SM-avauksensa ja alle 20-vuotiaat MXJ-kuljettajat ensimmäisen Suomen Cup -osakilpailunsa merkeissä.

Koronarajoitusten takia yleisö ei pääse seuraamaan Karkkilan viikonloppua, mutta sunnuntain kilpailutapahtumia voi katsoa suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa: www.ruutu.fi.

Teksti: Team Motopalvelun tiedotus

Uusin numero