Motocross MX2 SM 3/5 ja MXJ Suomen Cup 3/7 Oulu 4.7.

Avoimen konekoon MX1-luokassa Remes joutui taipumaan edellisenä viikonloppuna Harri Kullakselle, mutta kun Kullas ajaa tänä viikonloppuna Italiassa EM-sarjaa, ei erävoitoista Oulussa kovin kiivasta kamppailua nähty.

Ensimmäisessä erässä lähdöstä kärkeen säntäsi Ludde Söderberg, mutta jo ensimmäisellä täydellä ratakierroksella kannassa väijynyt Remes hyödynsi nuorukaisen pienen ajovirheen ja otti ykköspaikan. Söderberg pystyi roikkumaan kierroksen ajan kannoilla, mutta sitten Remes karkasi.

Samuli Aro sinnitteli kärkiryhmässä mukana reilut viisitoista minuuttia, kunnes talonrakennuksessa jumiutunut kaasukäsi puutui tunnottomaksi ja mies joutui ensin hiljentämään ja sitten keskeyttämään. Näin Jukka Pirinen näytti jo ajavan varsin selvästi kolmanneksi, mutta kaukaa takaa noussut Niko Koskela pääsi hurjalla kirillä kiinni kantaan. Kisa kuitenkin päättyi Koskelan kannalta katsoen kierrosta liian aikaisin.

Toisessa erässä Remes ja Aro ottivat komennon käsiinsä heti lähtösuoralla. Vaikka Aro on tällä kaudella ollutkin ajamissaan motocrossin SM-erissä melko vaisu, nyt näytti siltä, että viisinkertainen enduron maailmanmestari löysi jälleen jyvän kohdalleen myös entisessä leipälajissaan. Remes joutui nyt ajamaan kilpaa tosissaan kymmenisen minuuttia. Aron talonrakentajan käsi alkoi kuitenkin oireilla jälleen ja Remes karkasi. Aro putosi jo välillä neljänneksikin, kun hän joutui päästämään Pirisen ja Koskelan suosiolla edelleen.

Pirinen kaatui kuitenkin samantien hurjan näköisesti, mutta selvisi onnekseen hyppyrin lähdössä tapahtuneesta tilanteesta ehjin nahoin. Mies pääsi pystyyn ja jatkamaan matkaa nopeasti, kuin ihmeen kaupalla pyörän ohjaustanko ja kahvatkin jäivät kutakuinkin ehjiksi, vaikka menopeli putosi korkealta väärinpäin maahan.

Tämän jälkeen erän kolme ensimmäistä sijaa olikin jo käytännössä jaettu, Remes tyylitteli kaukana muista, Koskela piti kakkospaikan ja Aro varmisti kolmannen sijan. Pirinen ehti loppujen lopuksi erän neloseksi.

MXJ-luokan Suomen Cupissa jatkui varsin tuttu komento, Atte Jousi oli kahdesti suvereeni erävoittaja ja Juuso Matikainen vähintään yhtä selvästi molempien erien kakkonen.

Normaalin kisapäivän päätyttyä Iinatin illassa ajettiin vielä ATV-SM:n osakilpailu. Mikko Seistola nousi sarjan johtoon voitettuaan molemmat erät. Pistejohdossa Ouluun saapuneen Jani Saarisen päivä oli vaikea, lopullisesti miehen taivas synkkeni kolarissa toisen erän toiseksi viimeisessä mutkassa.

MX2-luokan seuraava SM-osakilpailu ajetaan 9.8. Lahdessa.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero