Motocross kansallinen Supercross 23.5. Vantaa

Lauantaisen Supercrossin SM-sarja-avauksen jälkeen Vantaalla ajettiin samalla radalla kansalliset kisat. Kisaformaattina oli edelleen Supercross, rataa oli hyppyreiltään hiukan helpotettu kun kisaluokkina olivat MXJ ja MXB. Ensin mainitun finaalissa nähtiin, ettei ylivoimainenkaan johto tässä lajissa ole aina tae voitosta.

MXJ:n finaalia mentiin pitkään Santeri Kinnusen komennossa. Kinnunen säntäsi starttimutkissa kakkoseksi Henri Jumppasen kantaan ja otti johdon jo avauskierroksella. Kahdeksan kierroksen jälkeen hän johti kahdentoista kierroksen finaalia jo reilulla kahdellakymmenellä sekunnilla. Tuossa vaiheessa kakkoseksi oli kivunnut vaisuhkon startin ottanut Aki Manninen.

Sitten yhdeksännellä kierroksella Kinnunen lipsautti nurin ja Manninen pääsi kuittaaman ykköstilan pitäen sen loppuun asti. Finaalin kolmanneksi ajoi Kevin Andersson.

– Ei ihan paras startti ja sitten en vaan jotenkin päässyt muista ohi. Kun pääsin kakkoseksi Santtu oli karannut jo todella kauas. Sitten kun Santtu kaatui, ei tarvinnutkaan enää tehdä muuta kuin ajaa varmistellen voittoon, Manninen kertaili eräänsä.

Kinnusta ylivoimaisen johdon lipeäminen käsistä luonnollisesti harmitti.

– En tajua. Jotenkin vaan pää tyhjeni täysin ja keskittyminen katosi kokonaan. Menin vielä kaatumaan radan kuraisimpaan kohtaan ja niin hanska ja tuppi olivat tosi liukkaat. Eipä siinä sitten ollut enää mitään mahdollisuuksia yrittää Akia kiinni, jämsäläinen manaili.

Teemu Lång ajoi MXB:ssä finaalin voittoon varmoin ottein. Muutaman välivuoden jälkeen kisaradoille palannut mies kaipaili lisää peruskuntoa tulevia koitoksia varten. Myös kakkoseksi ajanut Santtu Kanervo ja kolmonen, Erno Tamminen olivat samaa mieltä fysiikkapuolestaan. Tamminen kiteyttikin mietteet perinteisen pitkän erän ja supercrossin välillä napakasti.

– Mitä lyhempi (erä), sen parempi.

Uusin numero