Motocross kansallinen Pohjoisenkierros Oulu 5.7.

Junioreiden MXC/B:ssä osallistujia oli matkassa kahden lähes täyden lähtöpuomillisen verran ja kun MXA ja MXB ajoivat samoissa erissä, oli tässä yhdistelmässä muutama jälki-ilmoittautunut starttaaja takarivissäkin. Vain MXV:ssä lähdöt tapahtuivat selvästi vajain puomillisin.

Niklas Lehmuskoski voitti A-luokan toisen erän ajettuaan ensimmäisessä kakkoseksi. Ensimmäisessä erässä voittoon täräytti suvereenisti lauantaisen MX2-luokan SM-kisan yllättäjä Rolle Leinonen. Toisen erän aluksi Leinonen jäi kauas kärjestä, eikä hän ehtinyt nousta neljättä sijaa korkeammalle vaikka toki tekikin melkoisen määrän näyttäviä ohituksia.

MXB:ssä päivän parasta kyytiä esitti Jani-Pekka Meuronen. Ensimmäisen erän voittoon ajoi kuitenkin Joona Ojala, mutta toisessa Meuronen oli ylivoimainen. Ruutulipulla Meuronen oli nippa nappa ennen MXA:n neloseksi sijoittunutta Leinosta. Leinonen otti Meurosta kahdella viimeisellä kierroksella kiinni kymmenisen sekuntia, joten ero A-luokan kärkipään ja B:n kärkipään välillä tuli kuitenkin selväksi.

Junioriluokka MXC/B:ssä nähtiin päivän aikana neljä kisaerää kun kumpikin kisaryhmä ajoi kaksieräisen kisan. Ykkösryhmän molempien erien nopein oli Janne Juntunen, kakkosryhmässä Riku Kunnari ajoi samanlaisen suorituksen.

Veteraaneissa Kim Hellman pakeni muilta tasaisen varmasti molemmissa erissä suvereeniin voittoon.

Pohjoisenkierros jatkuu jo maanantai-iltana Torniossa MX65 ja MXC/C-luokilla, muut luokat ajavat Torniossa tiistaina.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero