Motocross kansallinen Pohjoisen kierros 2009 Tornio 7.7.

Kierros toki jatkuu Rovaniemelle ja Iisalmeen, mutta Stigellin tiimi suuntasi jo pitkälle kotimatkalle lomien loppumisen vuoksi. Torniossa jatkettiin kisoja viileässä säässä ja rataa ei tarvinnut keinokastella. Kaikilla luokilla oli ohjelmassa yksi kilpailuerä.

Torniossakin MXA ja MXB ajoivat samassa erässä. Lari Lehtiö otti startin, mutta jo ensimmäisellä kierroksella johtoon nousi Markus Jaakola. Hän kuitenkin sammutti pyörän ja sitten oli MXB:n Jani-Pekka Meurosen vuoro vetää letkaa. Stigell tuli kuitenkin takaa kovaa ja otti voiton loppujen lopuksi selvällä erolla Harri Yli-Villamoon nähden. A:ssa kolmanneksi ajoi moottorikelkkailussa tukun Suomen ja Euroopan mestaruuksia voittanut Janne Jurvelin.

Meuronen oli MXB:n suvereeni voittaja, etumatkaa kakkoseksi ajaneeseen Pasi Hannulaan kertyi reilut puoli minuuttia, vaikka Meuronen kaatuikin kertaalleen. Hannula otti kakkossijan vasta muutaman kymmenen metriä ennen maalia Tero Mähöseltä.

MXJ:ssä jatkui tuttu komento, Atte Jousi otti voiton reilulla erolla. Tällä kertaa kakkoseksi ehti Ruotsin Sebastian Asp, nuorukaisella on takanaan menestystä Suomen kisoissa aikaisemminkin, viime talvena hän ajoi moottorikelkalla junioreiden Suomen mestaruudenkin. Juuso Matikainen ehti nousta hiukan vaisumman lähdön jälkeen kolmanneksi, vaikka hänen eräänsä mahtui yksi pikainen kaatuminenkin.

Junioreissa MXC/A:ssa voitosta väännettiin vielä viimeisellä kierroksellakin, loppujen lopuksi Aki Manninen kukisti Juuso Jukkaran niukasti. Kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, Taneli Kontto sen sijaan sai taistella tiukasti kolmossijansa eteen. MXC/B:ssä ajettiin kahdessa ryhmässä joiden voittajiksi seuloutuivat Tino Linna ja Jere Kuru.

Motocross-harrastajien ikähaitarin toisella reunalla eli MXV-luokassa Kim Hellman oli varsin selvästi ykkönen ennen Jari Lehtoa.

Pohjoisen kierros jatkuu torstaina Rovaniemellä.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero