Motocross kansallinen Pohjoisen kierros 10.7. Iisalmi

Kiertueen viimeinen kisa ajetaan Iisalmessa Parkatin radalla. Perjantai-iltana radalle päästettiin MX65 ja MXC/C-luokat. Jälkimmäisessä Miro Sihvonen teki täysosumatyötä.

10-11- vuotiaiden junioreiden MXC/C:ssä oli kaksikymmentä kilpailijaa. Avauserän startista kärkeen säntäsi Antti Ahtila saaden Joel Kolehmaisen kantaansa. Miro Sihvonen aavisti puomilla liian aikaisin, ja joutui hellittämään kaasun ja oli näin puomin kaatuessa pyörän mitan muita perässä.

Nopeasti Sihvonen nousi kuitenkin kolmanneksi, mutta Kolehmaisen ja Ahtilan kanssa vääntö oli tiukkaa. Loppujen lopuksi Sihvonen nousi voittoon, Ahtila piti kakkossijan ja Kolehmainen saapui kolmantena.

Toisessa Sihvonen oli tarkkana myös lähdössä ja otti ykkössijan heti ensimmäisellä kierroksella, eikä enää luopunut siitä. Joel Kolehmainen ajoi yhtä tasalaatuisella suorituksella kakkosena loppuun asti. Seuraavista sijoista miekkailtiinkin sitten ruutulipulle asti. Ahtila ajoi pitkään kolmantena, mutta loppujen lopuksi tuon sijan kuittasi Valtteri Räsänen. Simo Iivarinen nousi vielä viimeisellä kierroksella Ahtilan ohi neljänneksi.

MX65-luokan 7-10- vuotiaille junioreille ei tehty tuloksia, koska sääntöjen mukaan kansallisissa kisoissa menetellään näin. Peetu Aalto ja Joni Numminen näyttivät kuitenkin vauhtinsa ilman ajanottoakin. Roni Ratinen ajoi kärkiryhmässä ensimmäisessä erässä, mutta kaatuminen toisen erän aluksi jätti hänet häntäpäähän.

Kisat Iisalmessa jatkuvat lauantaina MXC/B-, MXC/A ja MXJ-luokan Motocross-Liigan osakilpailulla, sunnuntaina on ohjelmassa MXD:n ja MXB:n Liiga ja veteraanien Suomen Cup.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero