Motocross: Haavistolla epäonnea MM-avauksessa Sveitsissä

Lähtökolari ja oma kaatuminen pilasivat Jere Haaviston menestysmahdollisuudet MM-kauden avausosakilpailussa.

Silve Racing KTM -tiimin Jere Haavisto avasi viikonloppuna motocrossin MM-sarjan omalta osaltaan Sveitsin Frauenfeldissä. Haavisto oli lauantain karsintaerässä 21. tehtyään todella hienon nousun erän aikana jouduttuaan lähtökolarissa aivan joukon hännille. Sunnuntain ensimmäisen kilpailuerän lähtö ja ensimmäinen kierros ehtivät jo näyttää lupaavilta, sillä KTM-kuljettaja oli jo kymmenen joukossa, kunnes kaatui oman virheen takia ja kaksi kanssakilpailijaa ajoivat häntä päin. Haavisto ajoi itse tilanteen jälkeen radalta pois, mutta halusi käydä kuvauttamassa selkänsä, koska siihen oli kohdistunut todella kova isku. Selästä löytyi pieniä murtumia nikamien haarakkeista ja seuraavaksi ylöjärveläinen matkustaa Suomeen lisätutkimuksiin.

-Lauantaina karsintaerän suoritus jäi vaisuksi lähtökolarin vuoksi ja sunnuntaina homma meni pipariksi tuon kaatumisen takia. Otin ihan hyvän lähdön ja onnistuin nousemaan ensimmäisen kierroksen aikana jo kymmenen joukkoon, mutta sitten kaaduin oman virheen takia ja kaksi kaveria ajoi todella kovaa päin. Kaatumisessa itsessään ei sinällään ollut mitään, mutta toinen kaveri osui todella rytinällä minua selkään. Selkä on nyt täällä kuvattu ja alustavien tutkimusten mukaan murtumat eivät olisi kovin pahoja ja toipumisaika voisi olla melko nopea. Matkustan kuitenkin heti Suomeen lisätutkimuksiin ja sen jälkeen olemme viisaampia sekä tiedämme paremmin toipumisennusteen, Haavisto kertoi.

Silve Racing -tiimin Eliel Lehtinen kilpaili tänään myös, kun osallistui Saksan MX Cup kilpailuun. Lehtinen ajoi aamun aika-ajossa nopeimman kierrosajan ja valitsi näin ensimmäisenä puomipaikkansa kilpailueriin. Valitettavasti Lehtinen kaatui myös ensimmäisellä kierroksella ja loukkasi lapaluutansa, mutta hän selvisi kuitenkin ilman luun murtumia. Silve Racing -kuljettaja katsoo nyt viikolla olkapään kuntoaan ja tekee sen mukaan päätöksen ensi viikonlopun Arco di Trenton kilpailun osallistumisesta. 

(kuva: Niklas Hampinen)

Uusin numero