Motocross: Haavisto MM-pisteille kotikisassa

Silve Racing KTM:n Jere Haavisto ajoi MM-pisteille MXGP-luokassa Suomen osakilpailussa Hyvinkäällä Haavisto ajoi toisessa erässä sijalle 17, mikä oli samalla ylöjärveläisen uran paras sijoitus MXGP-luokassa.

KTM-kuljettaja Jere Haavisto ajoi hienosti jo karsintaerässä sijalle 16 ja teki vahvaa suoritusta ensimmäisesä erässä ollen puoleenväliin asti sijalla 15, kunnes ajolaseista loppuivat puhtaat pinnat ja kaatuminen tiputti hänet useita sijoituksia alaspäin.

– Lauantaipäivä oli kokonaisuudessaan todella hyvä ja olen tyytyväinen karsintaerän 16. sijaan maailman kovimpien kuljettajien joukossa. Ensimmäinen erä kulki pitkään hyvässä tahdissa, mutta onnistuin jotenkin heittämään laseista kaikki repäisykalvot ja jouduin kädellä pyyhkimään linssiä. Sitten vielä kaatuminen siihen päälle. Toisessa erässä en onnistunut lähdössä ja lähdin tekemään matkaa ihan joukon hänniltä, mistä onnistuin sitten nousemaan sijalle 17, mihin olen tyytyväinen noin huonon lähdön jälkeen. Paljon jäi positiivisia asioita näistä kolmesta MM-osakilpailusta sekä samalla paljon myös parannettavaa ja toivon kovasti, että asiat saadaan siten järjestettyä, että pystyn Silve Racing kanssa yhdessä ajamaan MM-sarjaa ensi vuonna vielä laajemmin, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Lehtisellä vahvaa suorittamista EMX125-luo- kassa

Silve Racingin Eliel Lehtinen teki vahvaa suorittamista EMX125-luokan molemmissa kilpailuerissä ja heikkojen lähtöjen jälkeen teki kovaa nousua erien loppupuolella. Ensimmäisessä erässä nousu riitti sijaan 12. ja sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Lehtinen ehti tehdä nousua jo sijalle 17., kunnes kaatui ohitusyrityksessä ja samalla pyörä otti hieman iskua, mutta hän sai ajettua erän ruutulipulle ollen 29.

– Vaihteleva viikonloppu takana. Aika-ajoissa kaaduin toisella nopealla kierroksella, jonka jälkeen oli jostain syystä todella vaikea löytää oma rytmi. Tämä jälkeenpäin ajateltuna oli yksi syy huonoihin lähtöihin, eikä huono lähtöpaikka auttanut tilannetta. Ensimmäisessä erässä ensimmäisen väliaikapisteen jälkeen
25 huonommalla puolella. Tein kuitenkin hyvää nousua koko erän ajan ja maalissa sija 12. Mun uran paras eräsijoitus EM-kisoissa, joka ei tullut helpolla. Toisessa erässä olin tekemässä täysin samaa nousua, mutta kaatumisen seurauksena etulokari meni poikki. Ilman etulokaria ajaminen oli täysin mahdotonta, mutta selviydyin kuitenkin maaliin. Täytyy olla tyytyväinen viikonloppuun, sillä vauhti oli siellä koko ajan. Aika-ajoihin ja startteihin pitää edelleen panostaa näin tasai- sessa porukassa. Kiitos kaikille ihmisille ja

Viikonloppuna Silve Racingin kolmas kuljettaja Teemu Makkonen ajoi uransa ensimmäisen EM-osakilpailun EMX Open-luokassa ja KTM-kuljettaja ajoikin debyytissään molemmissa erissä EM-pisteille ollen sijoilla 18. ja 16.

Uusin numero