Motocross: Haavisto esitti hyvää vauhtia Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailussa

Silve Racing KTM -kuljettaja Jere Haavisto ajoi Hollannin mestaruussarjan avausosakilpailussa Harfsenissa seitsemänneksi ottamalla eräsijat 13. ja 5. 

Aamun aika-ajossa ylöjärveläinen oli seitsemäs jääden pohja-ajan ajaneesta Jeffrey Herlingsistä 3,4 sekuntia. Ensimmäisessä erässä Haavisto kaatui toisella kierroksella ja tippui letkan hännille hetkellisesti, mutta onnistui tekemään nousun sijalle 13. Toisessa erässä Haavisto oli lähdön jälkeen viidentenä, mutta nousi ensimmäisen kierroksen aikana kolmanneksi, jossa ajoi muutaman kierroksen ajan, kunnes Calvin Vlaanderen ja myöhemmin Max Nagl ohittivat suomalaisen. Toisen erän ruutulipulla Silve Racing -kuljettaja oli viidentenä.

-Päivässä oli paljon positiivisia asioita ja olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Tiesin etukäteen, että ei tule olemaan helppoa sillä tämä oli minun kauden ensimmäinen kovatasoinen kilpailu. Aika-ajossa onnistuin tekemään ihan hyvän ajan tuloksellisesti, vaikka se ei suorituksena ollut mikään nappi onnistuminen. Ensimmäisessä erässä tein virheen alussa ja kaaduin yhdeksänneltä sijalta, minkä jälkeen erästä tuli ehkä hieman enemmän treenierä ja yritin nousta, minkä pystyin. Toisessa erässä nousin lähdön jälkeen kolmanneksi ja sitten yritin ajaa innokkaana vähän liiankin lujaa Herlingsin ja Febvren perässä, minkä jälkeen menin kyllä todella tukkoon, mutta onneksi sitten vielä loppuerästä alkoi vähän kroppa aueta. Aikaisemmista vuosista tiedän kuitenkin kokemuksesta, että tarvitsen muutamia näitä kovempia kisoja, että kroppa alkaa toimimaan paremmin kilpailutilanteissa, joten luottavaisin mielin jatketaan tästä eteenpäin, Haavisto summasi päivän jälkeen.

Tulokset 1 erä:

  1. Jeffrey Herlings
  2. Brent Van Doninck +00:03
  3. Romain Febvre +00:17

13. Jere Haavisto 1 lap

Tulokset 2 erä:

  1. Jeffrey Herlings
  2. Romain Febvre +00:21
  3. Calvin Vlaanderen +00:26

5.   Jere Haavisto +01:17

Uusin numero