Moto4-luokan Jerezin rataennätys Rico Salmelan nimiin

ESBK-sarjan Jerezin Moto4-osakilpailu tarjosi huikean tasaisia kilpailuja. Suomalaisittain viikonlopun huipentuma oli, kun Rico Salmela ajoi luokan uuden rataennätyksen.

Moto4-luokka ajoi Jerezissä kolme kilpailua, yhden lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Suomen Rico Salmela saalisti aika-ajossa itselleen kuudennen lähtöruudun, josta oli hyvä hyökätä itse kilpailuihin. 

Tasaisen luokan ensimmäinen kilpailu meni katteiden kolisteluksi, mutta Salmela selvisi maaliin asti kutakuinkin paikkansa pitäen. Lopputuloksissa suomalaiskuski oli hienosti seitsemäs. 

Toiseen kilpailuun Salmela starttasi seitsemännestä ruudusta. Salmela pysyi hyvin kärkiryhmän kamppailussa mukana, kunnes osui toiseksi viimeisellä kierroksella kilpakumppanin takapyörään ja näin Salmela siirtyi hetkessä kuljettajan paikalta matkustajaksi. Kuljettaja selvisi pienillä kolhuilla, mutta pyörä meni surkeaan kuntoon. Tiimi teki hienoa työtä ja sai pyörän kuntoon ennen kolmannen kisan alkua. Lähtöruudukon 12. paikasta Salmela taisteli itsensä hienosti mukaan kärkiryhmään. Vielä maaliin tullessakin kärkiryhmä oli 12 kuljettajan suuruinen ja erittäin tiivis. Salmelan sijoitus oli kahdeksas, vain puoli sekuntia voittajalle jääneenä.  Seitsemännen ja kahdeksannen sijan lisäksi lämmitti Salmelan nimiin kirjattu Jerezin radan Moto4-luokan rataennätys.

ESBK-kausi jatkuu parin viikon kuluttua Navarran radalla.

Uusin numero