Moto3-suosikki Vinalesia ajattavan tiimin omistaja telkien taakse – koko kausi vaakalaudalla

Viime vuonna Malesian GP:n aikoihin jo kertaalleen Blusensin riveissä hanskat tiskiin lyönyt Vinales siirtyi täksi kaudeksi isolla rahalla Jaime Fernandez-Avilesin omistamaan JHK-shirt-Laglisse -tiimiin. Vinales sai alleen KTM:n tehdaspyörän, jolla hän on vastannut tähän mennessä talvitestien parhaasta vauhdista.

MM-kautta edeltävä viimeinen testijakso ajetaan Jerezissä 18.-21. maaliskuuta, mutta sitä Fernandez-Aviles ei pääse seuraamaan siitä syystä, että hän on silloin telkien takana.

Vankilan ovet avautuvat Fernandez-Avilesille 12. maaliskuuta. Kavalluksesta ja väärennöksestä langetetun tuomion pituus on 2,5 vuotta. Lisäksi hänet on tuomittu maksamaan sakkoina ja vahingonkorvauksena yhteensä 52 000 euroa.

Jupakka lähti liikkeelle jo vuonna 2005, jolloin Fernandez-Aviles oli vuokrannut 48 000 euron arvoisen rekan tiimilleen. Fernandez-Aviles ei ollut kuitenkaan palauttanut rekkaa sovitusti ja sen lisäksi hän oli espanjalaismedian mukaan peukaloinut sopimusta siten, että hän rekka oli päätynyt loppujen lopuksi hänen nimiinsä.

Oikeusprosessi venyi eri instansseihin siirretyn ja monisäikeisen asian myötä useamman vuoden mittaiseksi, mutta nyt Fernandez-Avilesin asianajajien laatima viimeinen valitus hylättiin.

Pystyykö Pablo Nieto
pelastamaan tiimin?

Fernandez-Aviles kertoi kaksi viikkoa Jerezissä ajetun testijakson yhteydessä, että hän tarvitsee vielä 2-3 isompaa sponsoria. Fernandez-Aviles oli joutunut maksamaan Blusens-tiimille tiettävästi 450 000 euroa Vinalesin sopimuksen purkamisesta.

Vinales ajoi viime vuonna MM-pisteissä kolmanneksi. Hänellä oli hienoiset mahdollisuudet mestaruuteen vielä ennen Malesian GP:tä, jonka hän päätti kuitenkin kiukuspäissään jättää ajamatta. Myöhemmin anteeksi pyydellyt Vinales haukkui silloista tiimiään II divisioonan tasoiseksi.

Fernandez-Avilesin vankeustuomio ja sen ajoitus merkitsee samalla sitä, että vastuu ja varmasti myös paineet kasvavat entisestään Laglisse-tiimin päällikön Pablo Nieton harteilla. Pahimmassa tapauksessa koko tiimin MM-kausi on vaakalaudalla.

Pablo Nieto on 13-kertaisen maailmanmestarin Angel Nieton poika. P. Nieto on nähtävästi Laglisse-tiimissä se henkilö, joka on nimenomaan hoitanut asioita hänelle entuudestaan tutun KTM:n suuntaan. Tässä mielessä siis ainakin urheilullinen puoli on kunnossa ja hyvässä hoidossa.

Vinalesin rinnalla Laglisse-tiimissä kilpailee myös vauhdillaan hurmannut 16-vuotias teinityttö Ana Carrasco, joka valmistautuu ensimmäiseen MM-kauteensa.

Kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.

Uusin numero