Moto3-mestaruus on katkolla Motegissa

Ajo Motorsportista aiemmilta vuosilta tuttu ja ensi kaudella Moto2-luokkaan nykyisen Leopard-tiiminsä ruodussa nouseva Honda-kuljettaja Kent johtaa sarjaa 55 pisteen erolla.

Vastaavalla pyörällä kilpaileva Gresini-tiimin italialaiskuljettaja Enea Bastiani tulee toisena ja Red Bull KTM Ajo-tiimin tämän kauden jälkeen hyvästelevä portugalilainen Miguel Oliveira kolmantena.

Oliveira nousi vajaa kahden viikon takaisella Aragonin voitollaan 20 pisteen päähän Bastianinista, jonka osalta viimeisin osakilpailu päättyi Kentin tavoin pisteettömään pettymykseen.

Valentino Rossin VR46-tiimin KTM-kuljettaja Romano Fenati janoaa hänkin ahnaasti mitaleille. Italialaisen tililtä löytyy vain neljä pistettä Oliveiraa vähemmän.

Kent kruunataan mestariksi Hondan kotiradalla Motegissa, jos hän voittaa kisan ja Bastianini ei yllä 11. sijaa korkeammalle. Toinen vaihtoehto on se, että Kent kuittaa kakkossijan ja Bastianini jää pisteiden ulkopuolelle.

Kentilla on hyviä muistoja Motegista. Hän saavutti siellä uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton kaudella 2012 kilpaillessaan Ajo Motorsportin väreissä. Kyseinen kausi oli samalla Moto3-luokan historian ensimmäinen.

Red Bull KTM Ajon kuljettajina kauden 2016 MM-sarjassa ajavat tiimissä jatkava eteläafrikkalainen Brad Binder ja Red Bull Rookies Cupin tämän vuoden hollantilainen mestari Bo Bendsneyder.

Binder matkasi Japaniin 110 pistettä plakkarissaan. Ne riittävät tässä vaiheessa sarjassa sijaan seitsemän.

Uusin numero