Moto3-mestari Cortese lähtee maltillisin mielin Moto2-luokkaan

Cortese tietää ja tuntee, että häntä odottavat uudet haasteet monessakin mielessä ja moneltakin taholta Moto2-luokassa.

– Varsinkin alkukaudella minulle on tärkeintä kerätä mahdollisimman paljon kokemusta uudesta luokasta. Aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että useimmat kuljettajat ovat tarvinneet totuttaumisaikaa noustessaan Moto2-luokkaan, toteaa hänelle taustoiltaan tutun Dynavolt Intact GP-tiimin Kalex-pyörällä kilpaileva Cortese.

Moto2-luokan kuljettajat ajavat viimeistelytestit ensi maanantaista torstaihin Jerezissä. Cortese oli samalla radalla ajetuissa edellisissä testeissä 18:nneksi nopein. Eroa kärjessä kiitäneeseen espanjalaiseen Pol Espargaroon kertyi 2,071 sekuntia. Seitsemänneksi kiirehtinyt Kallio oli siinä vaiheessa yhdeksän kymmenystä Cortesea edellä.

– Olen vakuuttunut siitä, että jo muutaman kisan jälkeen vauhtini nousee riittävälle tasolle ja saavutan hyviä tuloksia, tuumii 2-3 kauden tähtäimellä Moto2:ssa kisaava Cortese.

– Kausi 2013 tulee merkitsemään minulle ensisijaisesti sopueutumisaikaa, sillä pyörä on paljon tehokkaampi sekä painavampi ja se vaatii muutosta ajotyyliinii, Cortese peilaa tilannetta Moto3-luokkaan.

Moto3 on ollut ja tulee olemaan jatkossakin todella tasainen. Moto2:ssa mennään samalla, viihdyttävällä linjalla.

– Moto2:ssa on erittäin paljon hyviä kuljettajia ja se on tosi kilpailtu luokka, tähdentää viime kaudella KTM:n tehdaspyörällä Moto3:ssa viisi voittoa, 15 podiumsijoitusta ja seitsemän paalupaikkaa tehtaillut Cortese.
 

Uusin numero