Moto3 Australia: Ajon kuljettajilla vaikea kisa – Guevara voitolla maailmanmestaruuteen

Jaume Masia

Red Bull KTM Ajon Moto3-kuljettajille ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa Australian GP:stä. Jaume Masia otti yhden MM-pisteen 15. sijallaan ja Dani Holgadon kisa päättyi kaatumiseen jo varhaisessa vaiheessa.

Kauden 18. MotoGP-viikonloppu ajettiin Phillip Islandin radalla Australiassa. Red Bull KTM Ajon kuljettajista kokeneempi Jaume Masia starttasi yhdeksännestä ruudusta ja aloitti kisan hyvin nostaen sijoitustaan seitsemänneksi. Hän taisteli mukana haastajaryhmässä, joka yritti tavoittaa kärkiryhmää. Kisan puolivälin jälkeen taistelu kiristyi, Masia menetti sijoituksia ja ylitti maaliviivan sijalla 15. MM-pisteissä hän on sijalla kuusi 164 pisteellään. 

Daniel Holgado, Moto3

Dani Holgadolle Phillip Islandin rata oli uusi tuttavuus, sillä koronan takia Australiassa ei ole ajettu GP-kisaa vuoden 2019 jälkeen. Hyvän tuntuman rataan saanut Holgado lähti kisaan neljännen lähtörivin kolmannestatoista ruudusta. Onnistuneen lähdön jälkeen kisa päättyi nopeasti kaatumisen. Holgadolla on 88 MM-pistettä, joilla hän sijoittuu taulukossa kymmenennelle sijalle. 

Tiimipäällikkö Aki Ajolla riitti ymmärrystä suojattiensa totuttua vaisumpaan suoritukseen.

-Olosuhteet Phillip Islandilla ovat aina vaikeat, on kylmää, tuulta ja sadetta. Molempien kuljettajien lähtöruudut olivat lupaavia hyvään kilpailuun. Dani valitettavasti kaatui eikä pystynyt jatkamaan kisaa, mutta Jaume otti kuitenkin yhden MM-pisteen. Malesiassa taistelemme jälleen hyvistä sijoituksista.

Kilpailun voittoon ajoi seitsemännestä lähtöruudusta startannut Izan Guevara GasGasillaan. Guevara kasvatti MM-johtonsa näin 65 pisteeseen, ja kun ajamatta on enää kaksi osakilpailua joista voi saada maksimissaan 50 pistettä, niin Izan Guevara varmisti samalla Moto3-luokan maailmanmestaruuden kaudella 2022.

Kilpailun tulokset
1. Izan Guevara (GasGas) 37:38.762
2. Deniz Öncü (KTM) +0.345
3. Sergio Garcia (GasGas) +0.460
4. Ayumu Sasaki (Husqvarna) +0.560
5. Stefano Nepa (KTM) +7.428
15. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) +22.414
DNF. Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo)

Moto3, MM-pistetilanne
1. Izan Guevara (GasGas) 290 points
2. Dennis Foggia (Honda) 225 points
3. Sergio Garcia (GasGas) 223 points
4. Ayumu Sasaki (Husqvarna) 207 points
5. Deniz Öncü (KTM) 174 points
6. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) 164 points
10. Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo) 88 points

Uusin numero