Moto2 Sepang: Aki Ajon suojatti vahvasti kiinni maailmanmestaruuden syrjään

Augusto Fernandez

Red Bull KTM ajon Augusto Fernandez palasi MM-pistejohtoon Sepangin osakilpailussa, josta ei tapahtumia ja dramatiikkaa puuttunut.

Ajon tiimin kuljettajista Augusto Fernandezin lähtöruutu oli kuudes ja Pedro Acosta lähti kisaan kahdeksannesta ruudusta. Huolestuttavinta Fernandezin maailmanmestaruustaiston kannalta oli, että pahin haastaja ja MM-pistejohdossa oleva Ai Ogura oli aika-ajossa ajanut paalulle. Fernandez ei päässyt alussa aivan kärkipaikoille, vaan ajoi kilpailun alkuosan käytännössä samalla sijalla mikä oli hänen lähtöruutunsa. Ogura sen sijaan taisteli riskejä kaihtamatta kilpailun voitosta Tony Arbolinon kanssa. Kilpailun johtopaikka vaihtui Oguran ja Arbolinon välillä viimeisillä kierroksilla. Augusto Fernandez halusi minimoida edessä olevan pistetappion, ja nousi viidenneksi ohi Manuel Gonzalesin. Viimeisellä kierroksella nähtiin mestaruustaiston kannalta ratkaiseva episodi, kun Ogura yritti väkisin ottaa voiton ja sen seurauksena kaatui, jolloin Arbolino ajoi voittoon ja Oguralle jäi näin käteen nolla pistettä. Fernandez nousi Oguran kaatumisen seurauksena nelossijalle ja otti näin 9,5 pisteen edun ennen Valencian päätösosakilpailua.

Pedro Acosta

Pedro Acostan kisa meni pilalle hänen joutuessaan kolariin. Acosta jatkoi kilpailua ja piti yllä hyvää vauhtia, mutta toinen kaatuminen oli liikaa ja Acosta keskeytti kilpailun. Pedro Acosta on MM-pisteissä kahdeksannella sijalla 152 pisteellään ja hänellä on edelleen mahdollisuus olla kauden päätteeksi vuoden tulokas. 

Aki Ajo:

Se oli erittäin jännittävä kilpailu. Se ei ollut helpoimpia, mutta olimme luottavaisia että molemmat kuljettajamme yltävät hyvään vauhtiin. Phillip Islandin kaatumisen jälkeen Augustolla oli intensiivinen viikonloppu mestaruustaiston kannalta, ja hän selvisi siitä hienosti. Rengasongelman takia hän ei pystynyt taistelemaan tällä kertaa palkintopallisijoituksesta. Pedrolla oli valitettavasti epäonnea, mutta kuten olen sanonut, tämä kausi on hänelle opettelua, ja hän on koko ajan osoittanut olevansa valmiimpi ja vahvempi tulevia kisoja varten. 

Kauden päätösosakilpailu ajetaan Valencian Ricardo Tormo -radalla 3.-6. marraskuuta.

Moto2-kisan tulokset, Sepang:
1. Tony Arbolino (Kalex) 38:25.233
2. Alonso Lopez (Boscoscuro) +11.411
3. Jake Dixon (Kalex) +11.802
4. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) +13.206
5. Manuel Gonzalez (Kalex) +14.770
DNF. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo)

Moto2, MM-pistetilanne
1. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 251.5 points
2. Ai Ogura (Kalex) 242 points
3. Aron Canet (Kalex) 200 points
4. Tony Arbolino (Kalex) 175.5
5. Celestino Vietti (Kalex) 165 points
8. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 152 points

Moto2, tiimien MM-pistetilanne
1. Red Bull KTM Ajo 403.5 points
2. Idemitsu Honda Team Asia 370 points
3. Flexbox HP40 283 points
4. Inde GasGas Aspar Team 238.5 points
5. ELF Marc VDS Racing Team 230.5 points

Uusin numero