Moto2-markkinoilla käy kova kuhina: Rabatista Kallion uusi tiimikaveri?

MM-pisteissä viidentenä oleva Kallio, 30, ei ole vielä valottanut osaltaan kautta 2014, mutta mikäli hän jatkaa Moto2-luokassa ja belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä, niin rinnalle rullaa uusi tallikaveri.

Kyseinen herra on pisteissä yhdeksän osakilpailun jälkeen kolmantena oleva espanjalainen Esteve Rabat. Indianapolisissa viime sunnuntaina voittoon viilettäneen Rabatin sopimusta ei ole vahvistettu, mutta sitä pidetään käytännössa selviönä.

Rabat astuu Moto2-luokan MM-sarjaa johtavan brittikuljettaja Scott Reddingin suuriin saappaisiin. Redding kilpailee ensi kaudella saletisti MotoGP-luokassa. Todennäköisin vaihtoehto on Fausto Gresinin johtama Honda-tiimi, jossa Redding ajaisi kuninkuusluokkaan tuloaan tekevällä tuotantopyörällä.

Armoitettuna Honda-miehenä tunnettu italialainen Gresini tekee tavallaan kovan, mutta samalla kenties ainoan oikean liikkeen toisaalta myös Moto3-luokan osalta, jossa hän hankkii ensi kaudella käyttöönsä KTM-pyörät ja hyvästelee FTR Hondat.

Mitä tekee Salom?

Rabat kilpailee meneillään olevan kauden Sito Ponsin johtaman Tuenti-tiimin riveissä. Ponsin pajatso on tyhjenemässä ensi kauden osalta, sillä toisen espanjalaisen, eli Pol Espargaron siirtyminen MotoGP-luokkaan ja Yamahan Tech 3-satelliittitiimiin on jo varmistunut.

Pons on heittänyt täkyjä suuntaan jos toiseenkin. Siihen ei tosin tartu ainakaan Moto3-luokan pisteissä toisena oleva espanjalainen Maverick Vinales. Vinales siirtyy ensi kaudella Moto2-luokkaan, mutta hän tekee sen nykyisen tiiminsä, eli Team Calvon ruodussa.

Moto3-luokan MM-sarjaa johtavan Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaisen Luis Salomin tiedetään saaneen tarjouksen Ponsilta.

Salom on ilmoittanut haluavansa siirtyä Moto2-luokkaan. Salomille sopisi mainiosti, että hän tekisi sen suomalaistallin riveissä. Tämä tietäisi siis sitä, että pienimmän luokan kolminkertainen maailmanmestari Ajo Motorsport laajentaisi toimintaansa myös Moto2-luokkaan.

Kieltämättä mielenkiintoista, mutta sellaista päätöstä ei ole ainakaan vielä tehty.

Uusin numero