Moto2-kuljettajalle omituinen vamma – moottori räjähti kesken kilpailun ja mursi sääriluun

Räjähdyksessä moottorin sirpaleita lensi Bendsneyderin sääriluuhun, joka murtui. Onnettomuus tapahtui Motegin kilpailun viimeisellä kierroksella.

Bendsneyder on ollut hoidettavana tokiolaisessa sairaalassa, eikä hän pysty kilpailemaan viikonloppuna Phillip Islandilla.

Tiimi tuo hänen tilalleen Australiaan paikallisen Superbike-kuljettajan Bryan Staringin, jolla eri ole aikaisempaa kokemusta Moto2-pyörästä. Tosin vuonna 2013 hän ajoi 18 kilpailua MotoGP:ssä FTR Hondalla saavuttaen kaksi MM-pistettä.

”Olen todella innoissani, kun pääsen ajamaan Moto2:ssa ensi kertaa. Vielä hienommalta tuntuu, kun pääsen ajamaan kotikilpailussani Australiassa”, Staring sanoo.

”Iso kiitos tiimipäällikkö Herve Poncharalille sekä Kawasaki Australialle, että saan tämän mahdollisuuden.”

Bendsneyderin oletetaan toipuvan kauden päätöskilpailuun Valenciaan marraskuussa.

”Kävi ilmi, että räjähdyksessä moottorista irronnut metallinpala tunkeutui räjähdyksessä jalkani sisään. Onnistuin ajamaan pyörän sivuun radalta ja hyppäämään pois sen päältä. Onneksi sain apua välittömästi”, Bendsneyder kertoi.

”Koskaan aikaisemmin Moto2:ssa ei ole tapahtunut niin, että moottorista lentää palanen, joten olin hyvin onnekas. Ajosaappaassani on hyvät vahvikkeet, mutta palanen tunkeutui sen läpi. Arvioiden mukaan saatan päästä pyörän päälle takaisin 3-4 viikossa, joten tähtään siihen. Valencian päätöskilpailuun on nyt aikaa 3,5 viikkoa, joten on ihan realistista tavoitella kilpailemista Valenciassa.”
 

Uusin numero