Moto2 Australia: Acostalle kauden viides podium

Pedro Acosta

Ajon tiimille Australian GP oli kaksijakoinen: Pedro Acosta ajoi hienosti kakkoseksi, mutta Moto2-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Augusto Fernandez keskeytti ja jäi ilman pisteitä.

Kahdeksannesta ruudusta startannut Pedro Acosta oli koko kisan ajan yksi nopeimmista kuljettajista radalla. Hän poimi edessä ajaneita yksi kerrallaan ja ohitti myös tiimikaveri Fernandezin nousten toiselle sijalle kilpailussa. Acosta yritti tavoittaa kilpailun kärjessä ajanutta Alonso Lopezia, mutta maalissa eroa oli 3,5 sekuntia Lopezin hyväksi.

Augusto Fernandez

Kakkosruudusta kisaan lähteneellä Augusto Fernandezilla tämä oli yhdeksäs kerta tällä kaudella, kun hän saalisti eturivin lähtöpaikan. Hän tipahti neljänneksi, mutta onnistui nousemaan takaisin kakkossijalle, ennen kuin tiimikaveri Acosta ohitti hänet. Tässä järjestyksessä mentiin useita kierroksia, kunnes Fernandez teki virheen, kaatui ja kisa jäi siihen. Kolaus oli kova, sillä Fernandez tuli Australiaan MM-pistejohdossa. Suomalaistiimin onneksi pahin kilpakumppani Ai Ogura ajoi maaliin vasta sijalla 11, joten Ogura nousi MM-pisteissä ykköseksi, mutta vain 3,5 pistettä Fernandezin edelle. Acosta on kerännyt tällä kaudella 152 pistettä, jotka oikeuttavat hänet MM-tilastossa viidennelle sijalle. 

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Malesiassa Sepangin radalla 21.-23. lokakuuta.

Moto2-kilpailun tulokset, Australia:
1. Alonso Lopez (Boscoscuro) 39:14.947
2. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) +3.556
3. Jake Dixon (Kalex) +9.583
4. Fermin Aldeguer (Boscoscuro) +15.745
5. Manuel Gonzalez (Kalex) +15.775
DNF. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo)

Moto2, MM-pistetilanne
1. Ai Ogura (Kalex) 242 points
2. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 238.5 points
3. Aron Canet (Kalex) 192 points
4. Celestino Vietti (Kalex) 165 points
5. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 152 points

Uusin numero