Moto2 Aragon: Ajon tiimille voitto ja kolmostila

Pedro Acosta (vas) ja Augusto Fernandez.

Red Bull KTM Ajon kuljettajat Pedro Acosta ja Augusto Fernandez olivat loistavassa vauhdissa Aragonin Moto2-kisassa, ja kisan päätteeksi Ajon tiimin molemmat kuskit nähtiinkin jälleen podiumilla.

Tarkimmin katseet kohdistuivat Moto2-luokan MM-sarjaa johtavaan Augusto Fernandeziin, joka starttasi kisaan paalulta. MM-haaveiden kannalta pahimman uhkaajan eli Ai Oguran lähtöpaikkana oli kolmannen rivin ruutu kahdeksan. Fernandez ottikin hyvän lähdön ja johti kisaa puoliväliin asti, kunnes tiimikaveri Pedro Acosta ja Aron Canet ohittivat hänet. Fernandez valitti kisan jälkeen eturenkaan pidon vähenneen kisan loppukierroksilla, ja siksi hän liiallisen riskin sijaan halusi varmistaa mahdollisimman korkeat MM-pisteet. Kolmas sijakin kasvatti MM-johtoa, sillä Ogura sijoittui Fernandezin taakse neljänneksi.

Augusto Fernandez

Kuutosruudusta startannut Pedro Acosta ajoi nousujohteisen kilpailun. Kärkeen hän nousi kilpailun puolivälissä ja ajoi lopulta voittoon yli kahden sekunnin marginaalilla. Acosta nosti ratkaisevaksi tekijäksi sen, että tiimin puolelta ei annettu hänelle paineita voittoon, mikä teki ajamisesta helpompaa. 

Pedro Acosta

Tiimipäällikkö Aki Ajo luonnehti viikonloppua loistavaksi, sillä näin tasaisessa luokassa tiimin molempien kuljettajien saaminen podiumille on aina jotakin erityistä. Ajo kiitteli kolmanneksi sijoittuneen Fernandezin ajon järkevyyttä, kun tämä yltiöpäisen voiton tavoittelun sijaan otti hyvät MM-pisteet ja kasvatti näin MM-johtoaan. 

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonloppuna Japanissa, Motegin radalla. 

Kilpailun tulokset:

 1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 39.35.337
 2. Aron Canet (Kalex) +2,612
 3. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) +3,799
 4. Ai Ogura (Kalex) +7,736
 5. Tony Arbolino (Kalex) +7,803

Moto2-luokan pistetilanne:

 1. Augusto Fernandez 214
 2. Ai Ogura 207
 3. Aron Canet 177
 4. Celestino Vietti 162
 5. Tony Arbolino 128
 6. Pedro Acosta 123

Uusin numero