Moskova isännöi WSBK-sarjaa seuraavat kymmenen vuotta

Mittava sopimus viimeisteltiin Moskovassa WSBK-sarjaa isännöivän Infront Motor Sportsin ja Alexander Yakhnichin johtaman YMS Promotionin välillä.

Arvovaltaisessa tilaisuudessa olivat kansainvälisen moottoriliiton FIM:n, Venäjän liiton, YMS Promotionin ja Infrontin edustajien lisäksi paikalla myös Superbike- ja Supersport-luokkien hallitsevat maailmanmestarit Carlos Checa ja Chaz Davies.

– Yhtenä tavoitteenamme promoottorin roolissa on tukea uusia ja kasvavia moottoripyörämarkkinoita Venäjän malliin. Venäjä on tässä mielessä erittäin mielenkiintoinen ja potentiaalinen maa, luonnehtii Infrontin toimitusjohtaja Paolo Flammini.

Infront Motor Sports ja MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omaava Dorna Sports operoivat Bridgepoint-sijoitusyhtiön siipien suojissa.
Dornan suurin osakkeenomistaja ja syksyllä Infrontin omistukseensa hankkinut Bridgepoint on ilmaissut tavoitteensa kehittää kahden MM-sarjan välistä synergiaa. Tämä merkinnee sitä, että Moskova tulee olemaan lähivuosina vahvasti tapetilla myös MotoGP-sarjan osakilpailun uutena isäntänä.

Rata on Tilken käsialaa

Noin 70 kilometrin etäisyydellä Moskovan keskustasta sijaitsevan radan suunnittelu on Hermann Tilken taattua käsialaa.

– Yleisöystävällinen rata on suunniteltu moottoripyörille ja autoille. Neljän kilometrin radan pääsuoralla on mittaa 879 metriä, kuvailee saksalaisarkkitehti luomustaan.

Superbike-luokan MM-sarjassa on mukana 22 vakiokuljettajaa kaudella 2012. Radalla tullaan näkemään seitsemän Ducatia, neljä BMW:tä ja Kawasakia, kolme Apriliaa, sekä kaksi Hondaa ja Suzukia.

Yhteensä 14 osakilpailua kattava kausi käynnistyy 26. helmikuuta Phillip Islandin radalla Australiassa.

Uusin numero