Moottoripyörävero ja ohjeet liikenteestä poistoon

Täytyy muistaa, että nämä asiat menevät helposti sekaisian. Trafin sivuilla puhutaan kahdesta eri asiasta liikennekäytöstäpoistosta ja lopullisesta poistosta. Jälkimmäiseen ei ole syytä lähteä, se on lopullista, paluuta ei siis ole.

Motoristit puhuvat helposti rekisteristä poistosta, mutta Trafin sivuilla käytetään vain näitä kahta edellä mainittua termiä. Verolta välttymiseksi oleellinen asia on liikennekäytöstäpoisto, joka on voimassa toistaiseksi eikä sitä voi tehdä etukäteen, takautuvasti tai määräajaksi. Rekisterikilpiä ei tarvitse palauttaa poiston yhteydessä. Liikennekäytöstäpoiston ajalta (pl. poistopäivä) ei peritä ajoneuvoveroa.

Tämä on Trafin tulkinta asiasta. Lopullinen poisto, jossa kilvet palautetaan, on käytännössä romutus. Tämän lisäksi on syytä muistaa, että lunastus- ja rikostapaukset käsitellään varmasti eri tavalla.

Kannattaa pitää maltti näitä asioita miettiessä ja tutustua tarkasti ohjeisiin. Vero ei vielä ole astunut voimaan, ja jos astuu, se tapahtuu näillä näkymin 1.5.2017.

Tässä linkki Trafin ohjeisiin:
https://asiointi.trafi.fi/organisaatiot/tieliikenne/ajoneuvon-liikennekaytostapoisto

Uusin numero