Moottoriliitto tiedottaa 9.4.2020

Moottoriliiton vt. toimitusjohtaja Ville Salonen käsittelee tiedotteessa SML:n talousasioita, kilpailujen järjestämiseen ja harjoitteluun liittyviä asioita.

”Pääsiäinen lähestyy ja viikot ovat vierineet eteenpäin koronarajoitusten sävyttämänä. Rajoituksilla on ollut erittäin suuri vaikutus SML:n ja jäsenkerhojen toimintaan ja kilpailukalenterista on tasaisesti poistettu myös kesäkuun tapahtumia. Yhdistystoiminta kuitenkin pyörii taustalla ja SML on perustanut talousryhmän toteuttamaan kestävää taloussuunnittelua ja kantamaan omalta osaltaan SML:n toimintaa yli koronakriisin. Liittokokous on jouduttu rajoitusten takia siirtämään ja uudesta ajankohdasta tiedotetaan lähitulevaisuudessa. Hallitus kokoontuu jälleen 14.4.2020 seuraavaan etäkokoukseen ja talousryhmä puolestaan 16.4.2020 arvioimaan tilanteen taloudellisia vaikutuksia ja niiden vaatimia toimenpiteitä. Näistä asioista tiedotamme lähitulevaisuudessa, jotta myös jäsenistöllä on tarvittava tieto käytettävissä.

Olemme saaneet kysymyksiä niin harrastajilta kuin myös median edustajilta tulevan kauden kilpailuihin ja niiden järjestämiseen liittyen. Kilpailuihin ja kilpailulupien hakemiseen liittyvät määräajat on kirjattu SML:n sääntöihin ja yleinen kysymys on ollut, miten näihin määräaikoihin suhtaudutaan. On varmasti paikallaan avata muutamalla sanalla suunniteltuja toimintamalleja kaikille kilpailujen järjestämisestä ja kilpailemisesta kiinnostuneille.

Yksi kysymyksiä herättänyt aihe on kilpailulupien hakeminen kesän tapahtumiin. On selvää, että SML tulee varmasti joustamaan kilpailulupien hakuaikoihin liittyvistä määräyksistä. Niin sanottuja kilpailulupien myöhästymismaksuja ei tulla perimään, vaikka lupa ja lisämääräys saapuisivatkin toimiston käsiteltäväksi myöhemmin kuin 60 päivää ennen kilpailuajankohtaa. Siitä ei siis kannata huolehtia ja tärkeää on, että kerhot pääsevät joustavasti järjestämään suunniteltuja kilpailuja, kunhan rajoitukset sen mahdollistavat. Samoin vuoden 2020 aikana umpeutuvien toimitsijalisenssien voimassaoloaikaa jatketaan tämän vuoden loppuun. Kurssien järjestäminen on tällä hetkellä hyvin vaikeaa ja toimitsijoita tarvitaan kipeästi kesän kilpailujen järjestämiseksi. 

Nyt alkuvuodesta peruuntuneiden kilpailujen järjestäminen on edelleen mahdollista loppuvuoden aikana ja uusien kilpailukalenterien valmistelu onkin aloitettu lajiryhmien toimesta. Kaikki kilpailujen järjestämiseen liittyvät toiveet osoitetaan siis ensisijaisesti aina lajiryhmille, joiden tehtäviin kalenterin suunnittelu kuuluu. Lajiryhmä laatii uudet suunnitelmat tulevalle kaudelle ja esittää sitten uudet päivämäärät SML:n hallitukselle vahvistettavaksi. Näin uuden kalenterin rakentaminen saadaan eteenpäin järjestyksessä ja koordinoidusti. SML:n toimistolta saa totta kai apua ja lajiryhmien yhteystietoja, jos niille on tarvetta. Suunnitelmien osalta on tärkeää olla ajoissa liikkeellä, jotta toiminta saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti rajoitusten päättyessä.

Kilpailutoiminnan lisäksi keskustelua on herättänyt ratojen aukiolo ja radoilla tapahtuva harjoittelu. Ulkona tapahtuva omaehtoinen ajoharjoittelu on edelleen sallittua, mutta kuten aiemmissakin SML:n tiedotteissa on painotettu, on määräysten ja rajoitusten noudattaminen erittäin tärkeää. Nyt kun Pääsiäinen ja pyhät lähestyvät ja monella on varmasti tavoitteena päästä harjoittelemaan, on jälleen hyvä muistaa vastuullinen käyttäytyminen omaehtoisessa harjoittelussa. Viranomaisten määräyksiä on noudatettava ja samoin rata-alueiden ja reittien ylläpitäjien ohjeistukset on huomioita. Harjoitelkaa turvallisesti ja huomioikaa kanssa-ajajat kaikessa radalla tapahtuvassa toiminnassa. Virusepidemian leviämisen estäminen on meidän kaikkien vastuulla ja oikea asenne ja toisen huomioiminen on nyt entistäkin tärkeämpää.

Ohjeistuksia oman toiminnan ja harjoittelualueiden ylläpitäjien tueksi löytyy SML:n verkkosivujen uutiset osiosta www.moottoriliitto.fi ja tarjolla on myös muita hyödyllisiä linkkejä viranomaisten sivuille.

Rauhallista ja vastuullista pääsiäistä kaikille ja jatketaan yhdessä kärsivällistä taistelua Koronaa vastaan!

Ville Salonen
Suomen Moottoriliitto ry”

Uusin numero