Moottoriliitto on mukana SM-viikon ohjelmassa Tampereella

Tapahtuma on osoitus suomalaisen urheilun uudesta toimintatavasta, jossa eri lajit tekevät tiivistä yhteistyötä toinen toisiltaan oppien.  

Historian ensimmäisen SM-viikon järjestämisestä 11.2.-14.2.2016 vastaavat Valon ja Olympiakomitean tapahtumayksikkö, Tampereen kaupunki, Hämeen Liikunta ja Urheilu sekä Yleisradio.

Monet lajit ovat jo suunnittelemassa SM-kilpailuaan mukaan tapahtumaan kuten Dartsliitto, Squashliitto, Liitokiekkoliitto, Krikettiliitto, Moottoriliitto, Biljardiliitto, Tikkaurheiluliitto, Uimaliitto (uppopallo), Jousiampujainliitto, VAU (keilailu), Miekkailu- ja 5-otteluliitto sekä Taekwondoliitto.

Yli 50 lajiliittoa ilmaisi kiinnostuksen SM-viikko konseptiin. Monen lajiliiton kilpailukalentereiden muutokset ovat kuitenkin mahdollisia vasta tulevina vuosina.

Tavoitteena on saada mukaan viisitoista eri lajia

– On ollut erittäin hienoa nähdä, että uusi konsepti on herättänyt näin suuren kiinnostuksen. Meidän tavoitteena on rakentaa tuleville vuosille SM-viikko sekä talvi- että kesälajien ympärille, toteaa tapahtumayksikön johtaja Riia Martinoja.

Mallia haettu Ruotsista

Ruotsissa SM-Veckan nimellä kulkeva konsepti on osoittanut toimivuutensa jo usean vuoden ajan.

– Olemme järjestämässä tapahtumaa omalla tavallamme, mutta tavoite on sama kuin naapurimaassa.

Kerätä yhteen eri lajien tapahtumat ja osaaminen sekä järjestää todellinen urheilun juhla. Olen varma, että urheilun ystäville SM-viikko tuo erinomaisen mahdollisuuden seurata eri lajeja samalla paikkakunnalla, hehkuttaa SM-viikon pääsihteeri Esa Niemi.  

– Meidän lajille ja Ultimaten faneille tapahtuma on erinomainen mahdollisuus. Saamme uusia katsojia ja sitä kautta mahdollisesti uusia harrastajia. On myös hienoa olla mukana rakentamassa uutta konseptia eri tahojen kanssa suomalaiseen sporttiin, iloitsee liitokiekkoliiton toiminnanjohtaja Jarna Kalpala.

Yle vahvasti
mukana SM-viikolla

Tapahtuman yhtenä järjestäjänä on Yleisradio.

– Yle Urheilun tehtävänä on välittää monipuolisesti suomalaista urheilua ja tämä konsepti on mahtava alusta tälle työlle. Olen erittäin tyytyväinen, että suomalaisessa urheilussa on halua kokeilla uusia asioita ja tehdä niitä yhdessä. Aiomme taltioida useiden eri lajien tapahtumia SM-viikon aikana. Osa tapahtumista tulee suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja lähetyksiä on myös TV2-kanavan puolella, toteaa Yle Urheilun urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman.

– SM-viikko on erinomainen yhteinen avaus ja voimainponnistus niin kaupungin, kuin HLU:n kannalta. Olemme tottuneet tekemään yhteistyötä mm. Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien 2009 toteutuksessa ja tässä on jälleen paikka näyttää Tamperelaista osaamista. Mainio uusi konsepti, toteavat Tampereen Tapahtumapäällikkö Perttu Pesä ja HLU:n Aluejohtaja Ari Koskinen.
 

Uusin numero