Moottorikahvila muuttaa Nikkilään

Tärkein syy Moottorikahvilan muuttoon on pysäköintitilojen rajallisuus nykyisessä paikassa, Paippisten vanhan kyläkaupan tontilla. Uusi paikka Nikkilässä on Sipoon nuorisoseuran talossa, osoitteessa Bubbiksentie 6.


– Kahvilan perusajatus on ajoneuvoharrastajien kokoontuminen, ja suuren suosion myötä useimmissa tapaamisissa tila loppui kesken. Tilojen laajentaminen ei enää vanhassa paikassa ollut mahdollista, joten käynnistimme uusien tilojen etsimisen heti syksyllä, kertoo kahvilan toiminnasta neljä kesää vastannut RLO Events Oy:n Terhi Heloaho.

 

Heloaho uskoo, että Moottorikahvilan uusi sijainti tuo kahvilan jopa paremmin asiakkaiden ulottuville. Se sijaitsee Nikkilästä Pornaisiin vievän tien varressa, joka on moottoripyöräi-lijöiden suosiossa. Samalla kaikki entiseen tapaan Nikkilän kautta Paippisiin suuntaavatkin ajavat paikan vierestä, joten se pysyy myös "vanhan" ajelulenkin varrella. Ajoneuvoharrastajien rakastamat maaseututiet eivät myöskään katoa mihinkään kahvilan ympäristöstä, paikkahan on vain viiden kilometrin päässä entisestä sijainnistaan.


Moottorikahvilan siirtyessä Nikkilään, sen liiketoiminta siirtyy uudelle yritykselle. Tutut kasvot tiskin takana kuitenkin säilyvät. Aiemmin kahvilan taustalla ollut yritys RLO Events Oy vaihtuu C&C Caristel Oy:ksi. Kahvilan käytännön toimintaa vetää jatkossa kahvilan asiakkaille tuttu Jenny Oljemark, joka on työskennellyt Moottorikahvilassa jo kolme kesää.

 

– Oma tavoitteemme kahvilan suhteen on täyttynyt. Halusimme toteuttaa ajoneuvoharrastajille oman kokoontumispaikan ja sellaiseksi Moottorikahvila on muodostunut. Kahvilan liiketoiminta on vakiinnutettu ja se on järkevällä pohjalla. Asiakkaat ovat sen löytäneet ja kustannukset tulevat katetuksi. Tästä on konseptin hyvin tuntevien helppo jatkaa.

 

– Nämä neljä kesää ovat olleet hienoa aikaa ja yksi mukavimmista asioista on ollut kylän nuorten kanssa työskentely. On ollut hienoa nähdä heidän kasvavan tehtäviinsä ja ottavan innolla vastuuta kun sitä on heille tarjottu. Jenny aloitti meillä kolme vuotta sitten ja on ollut jo pari kesää kahvilatoiminnan kantavia voimia. On hienoa luovuttaa viestikapula käytännön toiminnoista hänelle, kertoo Heloaho.

 

– Oma yrityksemme RLO Events Oy tulee olemaan Jennyn ja koko tiimin apuna. Moottorikahvilan tuotemerkki säilyy omistuksessamme, joten autan itse edelleen kahvilan konseptiin ja viestintään liittyvissä asioissa, Heloaho lisää.

 

C&C Caristelin Carina Oljemark odottaa innolla kevättä.

 

– Aiemmin Moottorikahvilassa työskennelleinä tunnemme konseptin ja asiakkaat hyvin. Lähdemme siitä, että tarjonta ja palvelut eivät muutu. Suositut munkit pysyvät ennallaan, kahvi on hyvää ja omalla reseptillä tehdyt hampurilaiset maistuvat edelleen samalta. Uusi sijainti antaa meille mahdollisuuksia kehittää toimintaa, mutta kahvilassa tähän saakka tarjolla olleet asiat ovat jatkossakin asiakkaiden saatavilla – tunnelmaa myöten, Oljemark tähdentää.

 

Moottorikahvilan avajaiset on joka kevät ollut hyvin suosittu tapahtuma. Tänä keväänä päästään uusien yrittäjien myötä toiminta aloittamaan hieman aiempaa aikaisemmin, vapunpäivänä.
 
 

Uusin numero