Moottorikahvila avaa kesäkautensa

Tulevalle kesälle on jo hyvin varauksia kalenterissa, mutta vielä mahtuu. Tuttuja ja perinteisesti paljon väkeä vetäviä kokoontumisia ovat esimerkiksi Corvette Clubin tapaamiset joka toinen torstai ja Sportscar Breakfast Club (SBC) joka toinen lauantai.

Viime kausi SBC:n osalta päättyi osallistujaennätykseen, kun paikalle ajeli peräti 73 urheiluautokuntaa. Tapahtuman eksoottisimpia osallistujia oli tuolloin kaksi Lotus Espritiä, Westfieldin Lotus Super Seven-replika, upeasti ratamodifioitu Porsche 911 GT2 ja Ferrari 348TS.

Kesän aikana nähtiin paljon harvinaisuuksia, jollaisia ei ihan aina uskoisi Suomesta edes löytyvän. SBC-aamuina sipoolaiset ovat ottaneet myös tavaksi tulla tienreunoille vilkuttamaan Moottorikahvilaa kohti ajeleville urheiluautoille. Hieno tapa toivottaa aamun ”tähdet” tervetulleeksi. Muita ajoneuvokerhoja joilla on vakiokokoontumisia ovat esimerkiksi VW-kerho, Volvo-kerho ja Lada-kerho. Useat kerhot vierailevat Moottorikahvilassa kerran tai pari kesässä, sellaisia ovat esim. Subaru-kerho, Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi ja Citroën-kerho.

Ajoneuvoharvinaisuuksia saattaa pyörähtää Moottorikahvilan pihaan päivänä kuin päivänä. Kyllä tahtoi mennä jo monenlaisiin ajoneuvoharvinaisuuksiin tottuneelta kahviloitsijaltakin munkki väärään kurkkuun eräänä aamuna kun pihalle kaarsi pitkäkeulainen Rolls Royce 1900-luvun alkupuolelta. Tai kun eräänä arki-iltana edustalle parkkeerasi vanha paloauto kuin suoraan Ankkalinnasta: Talmalaiset olivat päättäneet ulkoiluttaa vanhusta, ja mikäpä sen parempi kohde kuin Moottorikahvila.

Kaksipyöräisillä liikkuvia kahvilassa tapaa lähes aina, jos vain kelit ovat vähänkään kohdallaan. Uusien ja uudehkojen moottoripyörien lisäksi Moottorikahvilassa vierailee ilahduttavan paljon myös pyöräpuolen veteraanikalustoa. Erään kerran moottoripyörälehden toimittaja joutui keskeyttämään hyvässä vauhdissa olleen haastattelunsa: ”Nyt tuolla pihalla on kyllä sellaista kalustoa että on ihan pakko mennä ottamaan kuvia…”

Meitä siis hemmotellaan, emmekä usko että tulevakaan kesä tulee olemaan poikkeus. Moottorikahvilassa kokoontuvat ajoneuvoharrastajat laidasta laitaan. Samaan seuraan ovat mahtuneet mainiosti myös kyläläiset ja kesäasukkaat sekä muuten vaan lupsakasta maalaisympäristöstä tykkäävät. Hevosellakin on jäätelölle tultu, hevosille on oma ”parkkipaikkansa” vanhan tuvan päädyssä.

Moottorikahvilan tuotevalikoimaan kuuluu kahvi (jonka jokainen osaa tilata), tee ja virvoitusjuomat. Kyytipojaksi munkkeja ja korvapuusteja sekä suolaisen nälkään itse täytetyt raikkaat patongit ja erinomaiset talon omat hampurilaiset. Makeannälkään vastaavat karkkihylly ja jäätelöpakastin. Lisäksi myymälästä löytyy ajoneuvoharrastukseen liittyviä tuotteita, sekä lukulehdiksi vaikuttava valikoima erikielisiä harrastelehtiä niin auto kuin moottoripyöräpuoleltakin.

Kahvilan tiloina toimii 1952 valmistunut vanha kyläkaupparakennus ja 1700-luvulta peräisin oleva vanha hirsitupa ”Gamla-Bertas”, jonka hirsiseinien hämyssä tulikuuma kesäpäiväkin tasoittuu mukavan lempeäksi. Paippisista ja lähitienoolta löytyy hienoja kiemurtelevia ja asvaltoituja maalaisteitä joita on mukava ajella niin kaksi- kuin nelipyöräiselläkin.

Avoinna kesäkaudella (la 14.5. alkaen)
ke-pe 16-20
la-su 12-18

Talvikaudella avoinna ke klo 17-20

Moottorikahvila
Paippistentie 457
04170 Paippinen, Sipoo

Uusin numero