Montella ja Tuuli karkuteille Moto2-luokan EM-osakilpailussa

Niki Tuuli (vas) onnitteli rehdin kilpailun jälkeen voittaja Yari Montellaa.

Yari Montellan ja Niki Tuulen vauhti oli liikaa kaikille muille 20 kilpailijalle Moto2-luokan Portimaon kilpailulähdöissä. Sama kaksikko dominoi myös EM-pistetaulukkoa kaukana edellä muita.

Portimaon moottoriradalla Portugalissa ajettiin maanantaina kaksi Moto2-luokan EM-osakilpailua. Ensimmäisessä kilpailussa kakkosruudusta startannut Tuuli otti parhaan lähdön ja veti letkaa ensimmäiset mutkat, mutta italialaiskuljettaja Yari Montella kuittasi ohi jo ensimmäisellä kierroksella VIP-tornin mutkassa. Tuuli yritti roikkua Montellan matkassa mukana mutta lopulta Montella karkasi selvään voittoon. Suomalaiskuskille kuitenkin tärkeät 20 EM-pistettä kakkossijasta.

Toisessa kilpailulähdössä Montella rynnisti heti ykköspaikalle. Tuuli näytti pysyvän paremmin italialaisen kyydissä mukana. Joissakin kohtia rataa Montella oli nopeampi, mutta toisissa kohdissa taas Tuuli saavutti ja näytti jopa passailevan vauhtiaan Montellan takana. Kilpailun edetessä Montella onnistui tekemään saman tempun kuin ensimmäisessä kilpailussa, eli karkasi selvään voittoon.

Estorilissa ja Portimaossa ajettujen yhteensä neljän kilpailun jälkeen Montella johtaa EM-sarjaa täydellä 100 pisteen potilla. Tuulella on 80 pistettä yhtä monesta kakkossijasta.

Uusin numero