Monipuolinen viikonloppu Vaasan uudistetussa Deerhill MX Parkissa

Paikalle oli kerääntynyt runsaasti kiinnostuneita crossareita ympäri pohjanmaata kokeilemaan uutta rataa. Mukana oli Suomen nopein juniori, eli Tamperelainen MX C/A-cupia johtava Jere Haavisto.

– Rata on kyllä aivan törkeän makea! Aikaisemmin en edes tiennyt, että Vaasassa ylipäätään on motocross rata. Muutama kierros siinä meni, että löysi radan rytmin ja pääsi ajamiseen sisään. Tämä on kyllä paras rata millä olen Suomessa ikinä ajanut!, innostunut Haavisto kertoi.

Haavisto kellottikin päivän nopeimman kierrosajan 1.24,00 tahkottuaan ensiksi radan ajolinjat kohdilleen.

Sunnuntaina radalla nähtiinkin hieman enemmän renkaita ilmassa, sillä ajamaan oli tullut tällä hetkellä EM-sarjan kolmatta sijaa ATV-motocrossissa hallussaan pitävä Olli Koskela.

Myös naapurikerhon värit olivat edustettuna kun motocrossin SM MX2-sarjaa kiertävä Kurikan Miika Latvala hyppäsi Koskelan pakettiautosta pihalle.

– Nyt on saatu pohjanmaalle monipuolinen rata! Täällä pääsee harjoittelemaan tosissaan, joutuu mönkijälläkin syöttämään urku auki muutamaan kohtaan, mikäli mielii alastuloon päästä! Lähden nyt pienelle kisakiertueelle eurooppaan, mutta sieltä palattuani aijon kyllä jatkossa käyttää Vaasan rataa harjoittelussani huomattavasti aikaisempaa enemmän, sillä tällä radalla pitää olla kokoajan hereillä, eikä lepopaikkoja ole. Mikäli täällä jaksaa ajaa täyden erän niin jaksaa ajaa millä tahansa Suomen radoista täyden erän, eikä varmasti rupea mitkään hyppyrit pelottamaan!, kertoi Koskela.

– On kyllä aivan mahtava rata, hypyt ovat toki isoja, mutta ne ovat helppoja hypätä, sillä niiden heitot on kohdillaan suhteessa pituuksiin. Oli vähä niinku Amerikkaan olis tullu ku saapui radalle, vitsaili Latvala.
 

Uusin numero