MMAF tutkii mahdollisuuksia alumiinirunkojen muokkaamiseen

Modified Motorcycle Association of Finland (MMAF) on moottoripyörän rakentelijoiden asiaa valvova etujärjestö, jonka vaatimattomana tavoitteena on omata korkein Suomesta löytyvä asiantuntemus moottoripyörien tekniikan ja niiden muuntelun saralta.

 

Tällä hetkellä käynnissä on taustatyö moottoripyörien rakenteen muuttamista ja korjaamista koskevan asetuksen

 

– Moottoripyörien rakenteen muuttamista ja korjaamista koskeva asetus saatiin aiemman APU2-työryhmän toimesta varsin onnistuneeksi. Sinne kuitenkin jäi joitakin puutteita, kuten alumiinirunkojen muokkaamisen käytännössä yksiselitteinen kielto ja jäykkäperäisten moottoripyörien jarrutestit. Niihin ja muihin asetuksen epäkohtiin pyrimme saamaan parannusta ja sitä silmälläpitäen olemme käynnistäneet taustatyöt, kertoo MMAF:n puheenjohtaja Jani Immonen.

 

Syksyn aikana MMAF on hankkinut käsiinsä luultavasti maailmassa ainutlaatuista tietoa. Videolla tehdään tutkimusta alumiinirunkojen sekä -takahaarukoiden valmistamiseen käytetyistä alumiiniseoksista. MMAF:n tavoitteena on selvittää käytetyt alumiiniseokset ja hankkia tietotaitoa kyseisten materiaalien oikeaoppisesta muokkaamisesta asianmukaisilla menetelmillä. 

Projektissa ovat mukana myös SMOTO ja H-DCF.

Uusin numero