MM-Superbiken uudet säännöt puhuttavat: ”Ei niin urheilullinen ratkaisu”

Jos ja kun idea oli tasoittaa kilpailua, siinä onkin onnistuttu; kun vielä viime kaudella Kawan Jonathan Rea voitti MM-sarjan yli 150 pisteen erolla, nyt neljässä kilpailussa on ollut jo kolme eri voittajaa. Rea toki johtaa sarjaa, mutta vain kahdella pisteellä.

”Olen ollut sellaisissa palavereissa, joissa on sanottu, että Kawasaki voittaa liian paljon ja asialle pitää tehdä jotakin. Ymmärrän kyllä motivaation tehdä nämä uudet säännöt, enkä halua uhriutua”, Rea sanoo.

”Totta kai uudet säännöt tasapäistävät kilpailua, ei Dornalla (sarjan promoottori) mitään tyhmiä ihmisiä ole töissä. He ovat saaneet MotoGP:n aivan uudelle aikakaudella ja Superbike on nyt siirtymävaiheessa kohti samanlaista aikaa.”

On selvää, että yleisökin kyllästyy, kun sama mies ja pyörä voittavat koko ajan.

”Viihdyttävyyden kannaltahan tämä on erinomainen asia. Mutta urheilullisesti ei niinkään, jos ihmisiä rangaistaan siitä, että he tekevät loistavaa työtä. Parempaa kuin muut. En koe tätä henkilökohtaisesti niin pahana, mutta harmittaa Kawasakin ja tehtaan työntekijöiden puolesta. He ovat investoineet lajiin paljon. Nyt heitä rangaistaan, kun joudumme ajamaan sääntöjen vuoksi huonommalla pyörällä kuin mitä he pystyisivät tekemään”, Rea harmittelee.

”Olemme silti edelleen kaikki erittäin motivoituneita työskentelemään rajusti. On iso juttu, jos pystymme voittamaan mestaruuden myös uusilla säännöillä. Teemme joka päivä kaikkemme, että se onnistuu.”
 

Uusin numero