MM-sarjan kuljettajat kunnioittavat Aholan muistoa Lupo-logolla

37-vuotiaana kuolleen Aholan muistoksi on suunniteltu ja toteutettu logo, joka nähdään maaliskuun lopulla Chilessä alkavalla ja kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattavalla MM-kaudella kaikkien kuljettajien numerokilvissä ja ajoasuissa.

Logosta löytyvät Mika Aholan nimi, teksti viidestä peräkkäisestä maailmanmestaruudesta sekä susi. Upean uran pitkälti italialaistiimeissä ajanut Ahola tunnettiin Lupo-lempinimellä. Susi on italiaksi lupo.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjassa on kunnioitettu vastaavalla tavalla Marco Simoncellin muistoa. Italialaiskuljettaja Simoncelli kuoli viime lokakuussa Sepangin radalla Malesiassa ajetussa MM-osakilpailussa.

MotoGP-sarjan kaikki kuljettajat ajoivat kauden päättäneen Valencian osakilpailun Simoncellin numero 58 pyörien katteissaan. Numerotarra oli myös useiden kuljettajien kypärässä ja ajoasussa.

Simoncellin läheinen ystävä Valentino Rossi on kertonut, että ”Super-Sic’in” muisto elää ja ilmenee tavalla tai toisella hänen matkassaan myös alkavalla kaudella.
 

Uusin numero