MM motocross Suomen nuoret hopealle

Suomen Harri Kullas, Ludde Söderberg ja Niko Koskela selvittivät lauantain karsinnan kolmanneksi parhaiten ja kolmikko pääsikin lähtemään sunnuntain kilpailuun erinomaisista asemista. Sunnuntaina Kullas oli yksilötasolla koko kolmieräisen kilpailun paras kuljettaja ja Söderbergin sekä Koskelan vahvojen erien säestämänä suomalaiset palkittiin hopeamitalilla. Mestaruuden vei Belgia, Ranska ajoi kolmanneksi.

– Kyllä tämä hopea maistuu todella hyvältä. Vaikka kuskien yläikäraja oli 21 vuotta ja kyseessä oli epävirallinen MM-kilpailu, oli mukana useampikin maailmanmestaruussarjassa ajava kuljettaja. Siinäkin valossa mitalimme ja henkilökohtainen kokonaiskilpailun voitto olivat todella hienoja saavutuksia, eräsijat kuusi, kaksi ja yksi ajanut Kullas kertoi.

– Ajoni kulki koko viikonlopun hyvin, ja siihen olen tyytyväinen. Pidin myös nurmikkopohjaisesta, luonnonmukaisesta radasta. Ainoat ongelmani liittyivät ensimmäisen erän starttiin, missä laitoin vaihteen liian aikaisin päälle ja kytkimen alkaessa luistaa meinasin ajaa päin starttipuomia. Siksi jäin lähdössä lähes viimeiseksi. Onneksi onnistuin kuitenkin nousemaan erässä kuudenneksi. Toisessa erässä ajoin kärkikuskin perässä pari kierrosta, mutta koska hän ajoi isommalla pyörällä, en onnistunut ohituksessa. Kolmannessa erässä olin startissa noin kuudes ja erän kuluessa pystyin nousemaan kärkeen ja ajamaan voittoon.

Koskela ajoi kahdesti yhdeksänneksi ja kerran 13:ksi, Söderbergin eräsijat olivat 13, 14 ja 12.

85-luokassa Suomen viisikko Aki Manninen, Joona Marin, Mikael Kaipanen, Santeri Kinnunen ja Waltteri Koskinen ajoivat niin ikään hopealle.

Uusin numero