MM-kultaa jahtaava Päivärinta tarrasi kiinni kakkosruutuun Saksassa

MM-sarjaa 17 pisteen erolla johtava keravalainen tarrasi kiinni starttiruudukon toiseen ruutuun. Eroa paalupaikkaan kiinnityksen ottaneeseen brittiläiseen veljespariin Ben ja Tom Birchall kertyi karvan verran toista sekuntia. Brittiparin huima meno oli Päivärinnan tiedossa.

– Ne leikkii meidän muiden kanssa. Kaverit on löytäneet hyvän tatsin, ne menee menojaan, kuvaili Päivärinta vastustajansa ajoa.

– Me ajettiin samoja aikoja, kuin ennenkin, mutta Birchall meni sekunnin kovempaa. No, pitää yrittää varmistella ainakin tuo kakkostila, kaavaili suomalaispilotti lauantain kisan taktiikkaa.

Vaikeuksitta ei aika-ajon kakkostila tullut, sillä täysi moottorihuolto valmistui vasta kesken harjoitusajon ja aika-ajonkin aikana oli ongelmia.

– Tein täyden moottorihuollon ja se saatiin valmiiksi vasta kun treenisessiota oli ajettu jo 10 minuuttia. Aika-ajossa katkesi vaihdekeppi. Nyt näyttää siltä, että kaikki on kunnossa ja saan nukkua ensi yön, kunhan vielä vaihdan välityksen tiuhempaan.

Päivärinta kuroi aika-ajossa sekunnin verran eroa pahimpaan kilpakumppaniinsa, saksalaispilotti Jörg Steinhauseniin, joka kellotti kolmanteen ruutuun. Schleizin perinteikkäällä katuradalla ajetaan toinen aika-ajo sessio lauantaina aamupäivällä. Illansuussa sivuvaunut kisaavat 11 kierrosta pitkän sprintin ja sunnuntaina puolet pidemmän Gold Racen.

Duo Petri Makkula-Timo Karttiala kiirehti aika-ajossa neljänneksi 2,803 sekuntia kärjestä.

Schleiz, Saksa. Aika-ajo tulokset:
1.Ben Birchall/Tom Birchall Iso-Britannia LCR-Suzuki 1:29.245, 2. Pekka Päivärinta/Adold Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki -1.207, 3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Saksa/Iso-Britannia LCR-BMW -2.021, 4. Petri Makkula/Timo Karttiala Suomi LCR-BMW -2.803, 5. Michael Grabmuller/Manfred Wechselberger Itävalta LCR_Kawasaki -2.994.
 

Uusin numero